ZBEÜ'nün 28.Kuruluş yıldönümünde Rektör Çufalı gazetecilerle buluştu. Rektör Çufalı, üniversiteye herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Bu üniversite hepimizindir" ifadesini kullandı.


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Çufalı basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Üniversitenin 28. Yılı dolayısıyla gazetecilere, üniversitenin dünden bugüne geldiği başarı çıtası anlatıldı.
ZBEÜ'nün kuruluşunu 28.yıldönümü nedeniyle ilk olarak gazeteciler ile birlikte sabah kahvaltısı programı düzenlendi. Ardından Tahir Karaoğuz Salonu'nda Basın Koordinatörü Fehmi Gür tarafından gazetecilere slayt gösterisi eşliğinde üniversiteni dünden bugüne geldiği aşamaları ve gelişmelerini konu alan bilgiler verildi.
Gür üniversitede lisans, lisans üstü ve ön lisans olmak üzere toplam 35 bin öğrencini bulunduğunu ifade etti.
Daha sonra ise Rektör Mustafa Çufalı, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.


ZONGULDAK’A HUKUK FAKÜLTESİ KARARI YÖK’TE 
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Bülent Ecevit Üniversitesi’ne yeni bölümler planlanıyor mu? Sorusuna ilişkin, “Fakültelerin kurulması YÖK’ün kararında oluşuyor. Ancak ilerleyen zamanlarda Zonguldak’a Hukuk Fakültesi ile ilgili bir çalışma yapılacaktır” dedi.

CORONA TIP FAKÜLTESİNE YARADI: EK ÖDENEKLER RAHATLATTI
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, ‘Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden vatandaşlar tarafından şikayetler geliyor’ sorusuna ilişkin, “Biz bunu Sağlık Bakanlığı ile görüştük. Bu sıkıntılar bazen azaltılabilir. Bununla ilgili çalışmalar bir yıldır devam ediyor. Su fiyatları güncellendi. Malzeme alımlarına başlandı. Araya Covid süresi girince yavaşladı. Hükümet bize ekstra destek verdi. Ancak borçlar konusunun çözümüne ilişkin de destek gelirse rahatlarız. Hastaneye hep beraber sahip çıkmalıyız. Sadece hastaneye değil şehrimize de zarar veriyor. Dolayısıyla Hastanenin olumsuz bir şekilde anılması herkese zarar verir. Son iki yıldır temizliğin üzerinde hassasiyetle duruluyor.  Personel canla başla çalışışıyor. Sosyal medya üzerinden fotoğraf çekilmesi yada haber yapılması ne kadar doğrudur. Bir kişi bir işten memnun olmayınca durumu sosyal medyadan yansıtabiliyor. Sıkıntıları Cimer yoluyla şikayet edilebilir” dedi.

TUGAY BİZİM İÇİN MÜKEMMEL BİR YER OLUR
Rektör Çufalı, Tugay'a talep etmiştiniz gelişme var mı " sorusuna, biz üniversite olarak talep ettik, gerisini ilgili kurumlar belirleyecek ama bizim oraya ihtiyacımız var. Kampüs alanı çok daraldı ve tugay alanı olursa bizim için mükemmel olur" ifadesini kulandı.

KİLİMLİ'DEKİ MYO
Rektör Çufalı, Kilimli'de bulunan Zonguldak Meslek Yüksek Okulu'nun yanında bulunan arsanın kendilerine tahsis edilmesi durumunda kampusü genişletmeye planladıkların söyledi.

EREĞLİ'DEKİ KAMPUSÜ GENİŞLETMEK İSTİYORUZ
Ereğli'de kampusü genişletmek istediklerini belirten Rektör Mustafa Çufalı, yaşanan tartışmaları ise üzüntüyle izlediklerin ifade etti.

ÖĞRENCİLER ZONGULDAK'I ÖZLEDİ
Rektör Çufalı, bir çok öğrencini Zonguldak'ı çok özlediğini kendilerine ilettiğini belirterek, Covid-19 süreci  ile birlikte öğrencilerimiz aslında Zonguldak'ı ne kadar çok sevdiklerini ve özlediklerini ifade ediyorlar. Öğrencileri gerçekten bizlerde özledik.
Covid-19 süreci nasıl işler bilemiyoruz ama biz her türlü eğitim ve öğretime hazırız. İster uzaktan ister normal" şeklinde konuştu.

Rektör Çufalı, üniversiteye herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Bu üniversite hepimizindir" ifadesini kullandı.

Basın toplantısını ardından Rektör Mustafa Çufalı, gazetecilere yeni ilahiyat fakültesi ve yeni kütüphane binalarını gezdirerek bilgi verdi.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi