SPORLA BÜYÜYÜP GELECEĞİME YÖN VERİYORUM.
(I GROW WITH SPORTS AND SHAPE MYFUTURE)
İlkokullarda Kdz. Ereğli’ de ilk defa uygulanan spor projesinin İlk konusu olan “Sporun Önemi“seminerine ünlü hakem Mete Kalkavan ile başladı. 10 Türk ortak ve 2 İtalyan ortak ile başlanan E twinnig projesinde ; ilk seminer ünlü hakem Mete Kalkavan ile başladı.

Moderatörlüğünü Akın Hoşkilimci Fmv Özel Ayazağa Işık İlkokulu /İstanbul ve Kepez Şehit Kader Acar İlkokulu öğretmenlerinden Serap Gündoğdu' nun (Kdz. Ereğli/ Zonguldak ) yaptığı canlı platformda İsmet İnönü İlkokulu'ndan Fadime Türk (Kdz.Ereğli /Zonguldak), Sinitli İlkokulu Kdz.Ereğli/Zonguldak Hilal Durmaz Uzunoğlu, Kepez Şehit Kader Acar İlkokulu Turgut Sağlam, Mezra İlkokulu Pazarcık/ Kahramanmaraş’tan Harun Özdoğan, Çukurova İMKB İlkokulu Çukurova/Adana Melek Gökçe Yılmaz, ,Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulu Fatsa Ordu’dan Resul Karabacak ,Hakan Akbıyık İlkokulu Ankara’ dan Nihan Tezcan Ermiş, Doğanlı İlkokulu Konya’ dan Ömer Sağlan, Anna Terasa Fioriİ ve Rita Bottari I.C.S.La Giustiniana Roma/İtaly öğretmenler ve öğrencileri ile birlikte sınıflarından çevrimiçi seminere katıldı.
Sporla Büyüyüp Geleceğime Yön Veriyorum (I Grow Wıth Sports And Shape My Future ) Projesi
İlkokullarda uygulanan projede anne-çocuk, baba-çocuk ilişkisini en yüksek kaliteye dönüştürerek keyifli ve sağlıklı bir süreç geçirerecekler.Projede öğrenciler birçok spor dalını bilinçli bir şekilde yaparak ve öğrenerek hayatlarına entegre edilecek. 
Sporu yaşamlarına entegre edecek öğrenciler, kötü alışkanlıklardan uzak duran , sosyal, sportif bir yaşam tarzı kazanacak. Proje ile pandemi döneminde yaşanan hareketsiz ve teknoloji bağımlısı bir birey olmaktan çıkıp, sosyal kimliğine uygun bireyler olarak seslerini ve başarılarını duyurarak birçok çocuğa örnek olacak. Fiziksel ve zihinsel gelişimlerine sporla katkıda bulunarak daha sağlıklı bireyler olacaklardır. Ailelerin bilinçlendirilmesi ve çocuklarına destek olunması amaçlanıyor.
Tüm çocuklara örnek teşkil edecek sporcular ile tanıştırılacak olan çocuklar için ilk konuk ünlü hakem Mete Kalkavan oldu. Mete Kalkavan (d. 1980 İstanbul), FIFA kokartlı Türk futbol hakemi ve makine mühendisidir. Babası, CHP Samsun milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan'dır.Futbola ve hakemliğe olan ilgisi daha küçük yaşlarda Babası Ahmet İhsan Kalkavan'ın 14 yıl süreyle Samsun Yolspor, 2,5 yıl ise Samsunspor Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulunması ve Türkiye Hentbol Federasyonu'nda da yönetim kurulu üyeliği yapmasıyla başladı. Girdiği TFF Hakemlik kursunda başarılı bir derece alarak mezun oldu.

Çocuklarla olan söyleşisinde; Hakemliğe nasıl başladınız? sorusuna futbolu çok sevdiğini ama futbol eğitim hayatının yoğunluğundan dolayı lisanslı olarak futbola çok vakit ayıramadığı için lise 2 ‘de hakem olma şansı yakaladığı için hakemliği tercih ettiğini söyledi.

Bir sporcunun nasıl beslenmesi konusunda da çocuklara düzenli beslenme ve uykunun bir sporcunun yaşamında oldukça önemli bir yer aldığını belirten Mete Kalkavan çocukların tüm sorularını yanıtlayarak alkışlarla oturumdan ayrıldı.

Öğrencilerin için oldukça faydalı geçen seminer , gelecekteki yaşantılarına ışık tutacak.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi