Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Uğur Mumcu'yu andı.


Uğur Mumcu'yu unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Merkezçe Başkanı Ebru Uzun şunları söyledi;

"Özellikle siyasi cinayetler, genelde ait oldukları toplumların, bütün katmanlarında hep derin ve onarılmaz izler bırakmıştır.
Yaşamı boyunca ortaya koymuş olduğu; sarsılmaz Atatürkçülüğü, tam bağımsızlıktan yana ilkeli duruşu, gözüpek cesurluğu, hiç tükenmeyen mücadele azmi, yol göstericiliği ve bu uğurda ürettiği yazıları, kitapları ile unutulmayı hiç arzu etmediği halkının sinesinde büyük bir sevda ve her geçen yılda da artarak devleşen bir özlemle yerini almıştır.
24 Ocak 1993 yılında alçakça bir suikast neticesinde kaybettiğimiz UĞUR MUMCU; araştıran, sorgulayan ve mutlaka aydınlığa çıkarttığı bilinmezlikleri halkı ile paylaşan ve dün olduğu gibi, bugün de, yarın da tüm kuşakları etkilemeye devam edecektir.
Devletin yıllar öncesinden tarikatlar, cemaatler eli ile sarıp sarmalandığını belgeleriyle ortaya koyan, ülkeyi soyup soğana çeviren küresel ortaklı çetelerin ipliğini pazara çıkartan, uluslararası uyuşturucu ve silah tüccarlarının ayrılıkçı terör örgütleri ile bağlantısını cesurca kaleme alıp yayınlayan UĞUR MUMCU, inanç ve din üzerinden siyaset yapanların, numaracı cumhuriyetçilerin, mafyanın, mafya ile işbirliği yapan siyasetçilerin karşılarına dikilmekten de geri durmamıştır.
Dünyada emperyalizmin en büyük patronu olan ABD’nin bizim ve komşu ülkelerin toprakları üzerindeki sinsi ve kirli emellerini deşifre etmekten, ülke halklarının bu konuda ki mücadele ruhlarını tarifsiz bir dirençle uyarmaktan hiç vazgeçmemiştir.
Tam bağımsız demokratik ve laik bir ülke, Atatürk ilkelerinin egemen olduğu adaletin ve hukukun sorunsuz yaşandığı çağdaş bir Türkiye en önemli ideali olmuştur.
Bundan otuz yıl önce yitirdiğimiz; KALPAKSIZ KUVVACI ve gerçek bir aydınlanma neferi olan UĞUR MUMCU yu en içten duygularımızla, saygıyla, özlemle, rahmetle anıyoruz.
Onun;  ‘ Bir gün mezarlarımızda güller açacak, ey halkım unutma bizi…’ 
Seslenişine,
Tüm örgütümüzle UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ diyerek bir kez daha buradan var gücümüzle  haykırıyoruz…"
(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi