Yeniden Refah Partisi'nin ekonomi reçetesini İl Başkanı Necdet Sarı açıkladı
" Üretim… Üretim…Üretim "

* Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, Kanal Z'de partisinin ekonomik ve sosyal politikalara ilişkin görüşleri ile ülke ve Zonguldak gündemini değerlendiren açıklamalar yaptı.
Yeni Adım Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çakmak'ın hazırlayıp sunduğu Sahne-i Siyaset programına konuk olan Necdet Sarı, partisinin ekonomi politikalarına ilişkin görüşlerini açıklarken, tek çözümün "üretim" ekonomisi olduğunu kaydetti. Sanayide ve tarımda üretime yeniden dönülmesi gerektiğini vurgulayan Necdet Sarı, " Ekonomin düzelmesi için tek çözüm üretimdir, başka seçenek yoktur" şeklinde konuştu.

DOĞU AKDENİZ MİLLİ MESELEDİR

Oruç Reis Gemisi'nin Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalar yapması ve Yunanistan'ın Mısır ile işbirliği içinde buna karşı çıkmasını değerlendiren Yeniden Pefah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, " Bu konu milli meselemizdir. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalar yapması uluslararası hukuka uygun ve kıta sahanlığı bakımından en doğal hakkıdır. Ülkemizin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarından vazgeçmesi asla sözkonusu olmayacağı gibi, bu konuda milletçe birlik olmamız gerekiyor. Siyaset üstü bir konudur, milletimizin çıkarları her şeyin üstündedir" dedi.

AYASOFYA EGEMENLİK HAKKIMIZDIR

Ayasofya'nın yeniden camiye çevrilip, ibadete açılmasını değerlendiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, " Bu bizim öteden beri istediğimiz, dile getirdiğimiz bir konuydu. Bu zamanda gerçekleşti. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Milletimizin isteği doğrultusunda karar verilmiştir. Ayasofya'nın, İstanbul'un fethi ile ilgili sembol teşkil eden bir anlamı da vardır. Türkiye, Batı dünyası istiyor diye egemenlik haklarından vazgeçmez. Kaldı ki, bizim ülkemiz gerek Osmanlı, gerek Cumhuriyet döneminde inanç özgürlüğüne en geniş şekilde yer veren bir ülke olmuştur." şeklinde konuştu.

ÜLKE SORUNLARI ÇÖZÜLDÜĞÜNDE, İLİMİZİN SORUNLARI DA ÇÖZÜLÜR

Yeniden Refah Partisi'nin 45 bin kişinin katılımı ile büyük kongresini gerçekleştirdiğini ve 81 ilde il kongrelerini tamamladığı vurgulayan Necdet Sarı, partisinin " Milli Kaynak Paketlerimiz" başlıklı bir rapor hazırlayıp kitap haline getirdiğini, bu raporun bütün teknik detayları ile birlikte uygulanabilir bir rapor olduğunu, geçmişte Refah Partisi'nin iktidarda olduğu dönemde bunu kanıtladıklarını, yeni kaynakların oluşturulması ile ekonominin canlanıp, işsizliğin önleneceğini vurgulayarak, " Biz ülkemizin sorunlarına bir bütün olarak bakıyoruz. Türkiye'nin sorunu aynı zamanda Zonguldak'ın sorunu olduğu gibi, Zonguldak'ın sorunu da aynı zamanda Türkiye'nin sorunudur. Ülkemizin sorunları çözüldüğünde, ilimizin sorunlarının da çözüldüğü görülecektir." dedi.
(HABER : Göksel ÇOLAK)

Editör: Haber Merkezi