Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kendisini Uğur Mumcu Kavşağı yapımı ve heykel konusunda eleştiren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’a cevap vererek, üslübu hiçte hoş değil ve bunu gençliğine veriyorum. Ben halkı kandırmak veya gösteriş yapmak için çalışan biri değilim. Hiç olmadım. Gecikmenin nedenleri vardır ve bunları açıkladık zaten” dedi. Konuşmasında çok hiddetlendiği gözlenen Başkan Akdemir, “Soruların altında yatan nedeni çok merak ediyorum” diyerek Mustafa Çağlayan’ın eleştirilerin kendisine soran gazeteciler sitem etti.

Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan geçtiğimiz gün Uğur Mumcu Kavşağı ve yeni yapılan Zonguldak temalı heykel ile ilgili Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu. Bunun üzerine Başkan Akdemir’de gazetecilerin Çağlayan’ın eleştirileriyle ilgili sorularını yanıtladı.

ÇOK TALİHSİZ BİR KONUŞMA...

Başkan Akdemir yaptığı açıklamada; “Benim nasıl çalıştığıma nasıl bir ses felsefe içerisinde olduğumu herkes çok iyi bilir. Bu çok talihsiz bir konuşma olmuştur. Ben halkı kandırmak veya gösteriş yapmak için çalışan biri değilim. Hiç olmadım. Gecikmenin nedenleri vardır ve bunları açıkladık zaten. Sistemin nedenlerinden dolayı gecikmiştir. Ben görüşünü benimsemiyorum. Böyle bir açıklama talihsiz bir açıklamadır. Gençliğin vermiş olduğu bir heyecandır. Üslup her zaman önemlidir. Biz halkı kandırmak için yola çıkmadık. Seçimler yaklaştı çıkın sahaya kendinizi anlatın. Aday olacaklar çıkarlarsa alarak kendilerini en iyi şekilde anlatırlar. Siyaset hizmet içindir ben siyaset yapıyorum. Başkalarını karalayarak bir yerlere girmeyeceğini herkes çok iyi bilsin.”

BİZ GÜZEL BİR ŞEY YAPILMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ...

Yeni yapılan Zonguldak temalı heykelin maliyetiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Akdemir; “Biz güzel bir şey yapılması için mücadele ediyoruz. Ben bedava yaptırmak için mücadeledir. Pahalıdır ucuz dur elbette bir maliyeti vardır. Herkes bir fikir yürütmesin bildiğini konuları konuşsunlar.”

“BEN ONUN GENÇLİĞİNE VERİYORUM”

Çağlayan’ın, Uğur Mumcu Kavşağı'nda şoförlere bir kılavuz dağıtsınlar ifadelerine karşılık ise şöyle dedi; “Uğur Mumcu Kavşağı bir projedir. Biz karayollarıyla, Valilikle, Emniyet ve Trafik Müdürlüğü ile oturduk konuştuk. Teknik arkadaşlarımız bu konuyu hep birlikte masaya yatırdılar. Laf olsun diye yapılmamıştır. Konu ile ilgili bir çok kurumla istişare içerisinde olduk. Onlardan fikir aldık. Başta Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü’ne başta şahsım ve Zonguldak halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Destek oldular. Bu şehirde trafik rahatlatacaksa bunu yıllardır düşünüyoruz. Benden önceki belediye başkanı da düşünmüştüm. Bu konu teknik bir konudur. Ancak Zonguldak coğrafi konumu açısından gerçekten farklı bir şehirdir. Ama biz bunu aşacağız kimin için halkımız için. Geç olmuştur erken olmuştur bunun için alttan bir şeyler aramamak lazımdır. Ben en çabuk en hızlı hareket etmek isteyen birisiyim. Ama bazen olmuyor işte. Ben onun gençliğine veriyorum.”

“BAZEN ELİMİZDE OLMAYAN NEDENLERDEN GEÇ KALINABİLİYOR”

Uğur Mumcu Kavşağı'nın bitiş süresi ile ilgili tarih verebilir misiniz sorusunu yanıtlayan Başkan Akdemir, “Havalar güzel gidiyor en çabuk en hızlı şekilde çalışılıyor.Bir an önce bitsin istiyorum. Bunu ben halkından daha çok istiyorum. Bazen elimizde olmayan nedenlerle geç kalına biliyor. Mesela yağmur yağıyor sıkıntı yaşıyoruz. Tabii ki de yağmurun arkasına sığınmıyoruz.”

AKDEMİR GAZETECİLERE SİTEM EDEREK, “SORULARIN ALTINDA YATAN NEDENİ ÇOK MERAK EDİYORUM” DEDİ...

Yeni yapılan Zonguldak temalı heykel ile ilgili Çağlayan, Başkan Akdemir evin dedi eşyaları bu kadar çok değiştiriyor mu sorusuna ilişkin şunları söyledi:

“Soruların altında yatan nedeni çok merak ediyorum. Bir şehrin sadece su borusunu değiştirmek, kanalı değiştirmek iş değildir. Bir şehri görsel olarak da düşüneceksiniz. Daha önceden böyle bir alan yoktu ama şu anda alan büyüdü ve büyüdüğü için o konuma uygun konuyu gerektirdi. O iken 6,7 ayda ortaya çıktı. Nedir, nasıl olmalıdır malikleri ne olmalıdır bunlar düşünülüp yapılmıştır. Görecelidir her şey kimileri beğenir kimileri beğenmez Buda çok doğaldır zaten. Bazen benim bile batum da beğenmezsiniz size göre güzel değildir ama ben kendime yakıştırsam giyerim. Evindeki koltuğu değiştiriyor mu değiştirmiyor mu? Hiç elin benim evimdeki koltukları ne alakası var. Bir şehiri 30,35 metre karelik bir alan kazandırmışsınız. Ve bir konuyu yerleştireceksiniz. Güzel olmamıştır ucuzdur veya paldır ben saygı duyuyorum. Herkese göre değişik anlam taşıdığı için bu işler görüşlerine saygılıyım. Ama iyi bilinsin ki bunlar herkes tarafından enine boyuna araştırıp tartışılıp masaya yatırılmıştır.”

YOLLAR ASFALTA KAVUŞACAK...

Mahalle yollarına uzun zamandır sıcak asfalt dökülmüyor sorusunu yanıtlayan Akdemir, “yapabildiğimiz kadar yapacağız. Kadın Doğum Hastanesi'nin olduğu bölüm çok kötüydü gerçekten. Enerji hatlarımız, doğal gaz hatlarımız bizim kendi çalışmalarımız olmuştur. Şu anda havada güzel gidiyor İnşallah iki veya üç gün içerisinde asfaltı bitirip orayı kurtarmış olacağız. Mahallelerimizde parke çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Bir ton çalışmanın yerine eksik olan yerler yapılacaktır.”

KENT MERKEZİ'NE SAAT GELİYOR...

Başkan Akdemir son olarak Uğur Mumcu Kavşağı üzerinde yapılan kule heykele vatandaşların saat takılması talebini değerlendirerek, “Zonguldak Kent Merkezi'ne bir saat koydurtacağız. Özellikle emekli vatandaşlarımızın bizden saat talebi var ve bu istek son derece kakul ve en kısa zamanda bunu hayata geçireceğim.” Dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR) 

Editör: Haber Merkezi