Tüm İş Konfederasyonu Zonguldak İl Başkanı Ferdi Gün, "taşerondan kadroya geçip de şu an sağlık iş kolunda olup yetkili sendikaya üye olanlar 1 Kasım 2020 itibaren de her ay 400 TL  %13 hizmet zammı 400 TL civarı sosyal yardımdan 60 günlük ikramiyeden direkt faydalanacaklar. Ancak üye olmayıp sağlık iş kolunda olmayanları da belirsizlik bekliyor." dedi.

696 KYK ile 2 Nisan 2018'de kadroya geçen ve 1 Kasım 2020'ye kadar 4 artı 4 ile uyutularak kamu sözleşmelerinden mahrum edilen işçilerin kendi sendikalarının menfaatleri doğrultusunda yok saymalarının işçiler tarafından haklı bir tepki ile karşılanmakta olduğunu belirten Tüm İş Konfederasyonu Zonguldak İl Başkanı Ferdi Gün, şu açıklamayı yaptı:

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRETİ SAVUNANLAR NEREDE?

"Hükümet 696 KHK ile taşeronları kadroya geçirilen kamu çerçeve protokolü ile 31 Ekim 2020'den sonra asıl ve yardıma ise bakılmaksızın kanun gereği bütün işçiler asıl iş koluna gireceğini bildirmiştir. 696 KYK ile 2 Nisan 2018'de kadroya geçen ve 1 Kasım 2020'ye kadar 4 artı 4 ile uyutularak kamu sözleşmelerinden mahrum edilen işçilerimiz Kendi sendikalarının menfaatleri doğrultusunda yok saymaları işçiler tarafından tepki ile karşılanmaktadır. Sağlık bakanlığı'nda çalışan temizlik veri giriş teknik personelleri güvenlik personelleri (İŞKUR tarafından bakanlık eliyle dağıtım olan işçiler hariç) sağlık iş kolunda olmayan personellerimiz 1 Kasım 2020 itibarıyla hiçbir mali ve sosyal haklardan faydalanamayacaklar. 1 Kasım 2020 itibarıyla sendikalar boşa çıkacak. Şu an sağlık iş kolunda olup yetkili sendikaya üye olanlar 1 Kasım 2020 itibaren de her ay 400 TL  %13 hizmet zammı 400 TL civarı sosyal yardımdan 60 günlük ikramiyeden direkt faydalanacaklar. Üye olmayıp sağlık iş kolunda olmayanları da belirsizlik bekliyor.

Sendikaların menfaatleri için işçilerin haklarını ve geleceklerini hiçe sayanlar oturdukları koltuklarda nasıl oturabilecekler ve gece bu kadar kişinin vebaliyle nasıl uyuyabilecekler? Bu karar tartışılmaz biçimde işçiye en büyük haksızlıktır. Eşit işe eşit ücreti savunanlar neredeler?

Eşit ücret bir yana kamudan eski kadrolu iş kur yeni işçisi, 696 KHK ile çalışan işçiler diye sınıf oluşturulmaktadır. Bu çok büyük yanlıştan dönülmesi gerekmektedir. 4D kadrosu tektir ve kamuda çalışan işçilerin birbirinden farkı yoktur."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi