Bilindiği üzere Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası; İŞKUR ve KOSGEB ile 2018 yılı başında   protokol imzalayarak  her ayın son haftasında bir  Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (UGE) Düzenlenmesi uygulamasını başlatmıştı.

KOSGEB girişimci adaylarının hizmete kolay ulaşabilmesi için Mayıs ayında yeni bir uygulamaya geçerek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başvurularının elektronik ortamda e-devlet üzerinden yapılabilmesinin yolunu açtı. Adaylar e-devlet üzerinden kimlik doğrulaması yaparak KOSGEB Bilgi Sistemine (KBS) yönlendirilmekte, uygulama birimi tarafından ilan edilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri için e-devlet üzerinden başvuru yapabilmekteler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR girişimci adaylarının Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Başvurusu için izleyecekleri adımlarla ilgili de şu bilgileri verdi:" Bilindiği üzere 2018 yılı başında İŞKUR ve KOSGEB ile imzaladığımız protokol kapsamında 2018 yılında her ayın son haftasına denk gelecek şekilde bir adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenliyoruz. KOSGEB tarafından yapılan değişiklik neticesinde haziran ayından itibaren eğitimlere başvurular e-devlet üzerinden alınmaya başlandı. Bu nedenle girişimci adaylarımızın eğitim tarihlerinden en geç 5 gün önce e-devletten başvuru yapmış olmaları gerekiyor. Başvuru sırasında adaylar tarafından  www.kosgeb.gov.tr adresinden ‘KOBİ/Girişimci Giriş’ butonuna tıklanarak ‘e-hizmetler’ sayfasına giriş yapılması, gelen sayfada ilk önce ‘Tüm Hizmetleri’ göster daha sonra ‘Uygulamalı Girişimci Eğitimi’ butonuna basılması, sistemin   www.turkiye.gov.tr  adresine yönlendirmesi sonucunda T.C. Kimlik No ve e-devlet şifresi ile ‘Sisteme Giriş Yap’ butonuna basarak işleme devam edilmesi,  e-devlet sayfası üzerinden giriş yapılması ile  İstenilen bilgilerin girilmesi ve Kurs(Başlangıç-Bitiş) tarihinin seçilmesi ardından UGE başvurusunun onaylanması gerekmektedir. 

Kursa katılım sağlayacak adaylar komisyon tarafından belirlenmekte olup,  talep ettikleri dönemde eğitime çağrılmayan girişimci adaylarımız bir sonra ki  dönem için yeniden başvuru yapabileceklerdir. Bu bağlamda 25-28 Haziran 2018 tarihlerinde düzenleyeceğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine başvurmak isteyen girişimci adaylarımızın en geç 20 Haziran 2018 tarihine kadar başvurularını e-devlet üzerinden yapmış olmaları gerekmektedir." dedi.

Editör: Haber Merkezi