Uzaktan eğitimin kaçınılmaz hale geldiğini belirten Eğitim-Bir- Sen Zonguldak şubesi Başkanı Kamuran Aşkar bunun fırsata çevirerek kitap okuma alışkanlığını yeniden kazandırılması gerektiğini de ifade etti.
Corona virüs salgın riskine karşı okulların tatil edilmesi dolayısıyla tüm Türkiye çapında uzaktan eğitim sistemine geçildi. Bu kapsamda 23 Mart Pazartesi gününden itibaren ilkokul, ortaokul ve lise kategoride olmak için televizyonlardan uzaktan eğitim programı başladı.
Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Kamuran Aşkar, uzaktan eğitimi değerlendirdi.
Yaşadığımız zor süreçte uzaktan eğitimin artık kaçınılmaz hale geldiğini ve Türkiye olarak tüm ülke genelinde aynı anda uzaktan eğitim verme anlamında dünyaya örnek teşkil eden bir ülke olduklarını ifade eden Aşkar şunları söyledi: "İlk dersi Milli Eğitim Bakanlığımızda bu konuda dünyaya örnek teşkil edecek bir uygulama yaparak yaygın eğitim noktasında televizyondan bugün itibarıyla eğitim uygulaması başlatmış bulunuyor ve öncelikle Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu uygulamadan dolayı kutlamak istiyorum. Her şeyin başı sağlık, sağlığın olmadığı sürece eğitimin de çok fazla önemi kalmıyor. Dolayısıyla bu zorlu süreçte hiç şüphesiz ki çocuklarımızı evde eğitmek ve eğitim ile iç içe olmak zorundayız. Dünyaya da örnek teşkil etmesi noktasında çok önemsediğimizi belirtiyorum"  

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANMALIYIZ
Evden çıkılmaması sebebiyle bunun avantajı dönüştürülmesi ve kitap okuma alışkanlığını yeniden kazandırılması gerektiğine değinen Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Kamuran Aşkar sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bütün velilerimize de şunu söylüyoruz, sadece uzaktan eğitimle yeterli kalmayıp aynı zamanda evde bulunmayıda fırsata dönüştürerek uzunca bir süredir terk etmiş olduğunuz kitap okuma alışkanlığını yeniden başlatmak çocuklarımızla birlikte kitap okumayı onlara masal anlatmayı gerekiyorsa onlarla baş başa, hoşça zaman geçirme alışkanlığımızı  bu dönemde faaliyette geçirmemiz gerektiğine inanıyorum."

TEKRAR YAYINLAR VAR
Uzaktan eğitimde izleyemeyenler için tekrar yayından olduğunu da ifade eden Aşkar, "Özellikle uygulamanın bir süre devam edeceğe benziyor. Uzaktan eğitim başladı ama için tekrar yayınları var. İlk defa olduğu sıkıntıları yaşanmıştır. İnanıyorum ki en kısa sürede bu süreç açılacaktır."diye konuştu.
(HABER- ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi