-ÖZEL HABER-

Zonguldak’ta yıllardır amatör spora hizmet ettikten sonra  yaklaşık 10 yıldır kullanılmayan ve atıl durumda bulunan  Üzülmez Futbol sahası için   önemli gelişmeler yaşanıyor.

Arazi’sin yarını TTK, yarısı da hazine’ye ait olan  Üzülmez Gönlü Alışır sahası’nın  amatör futbola kazandırılması için atılan adamlar sonuç vermeye aşladı.

Zonguldak’ta amatör maçların sentetik sahalarda oynanmaya başlaması üzerine  toprak yüzeyli olan Üzülmez sahası boşa çıkmıştı.

KÖMÜRSPOR İSTEMİŞTİ

Bir ara Zonguldak Kömürspor’un da tesis yapmak için girişimlerde bulunduğu sahanın Kömürspor’a devri  ve tesis yapılması konusunda maddi kaynak bulunamamış ve bir gelişme yaşanmamıştı.

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜLÜĞÜNÜ DEVRİ YAPILDI

Zonguldak’ta merkez’de  tek olan Fener sahasının   talebi karşılamamı ve yoğunluk yaşaması üzerine  Üzülmez sahasının yeniden amatör spora kazandırması için başlatılan girişimler sonuç verdi.

Zonguldak Kömürspor’un vaz geçmesi üzerine 

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sahanın kendilerine devredilmesi için  talepte bunmuş ve  gerekli yerlerle yazışmalar yapmıştı.

 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün  yapmış  olduğu girişimler sonuç verdi. Üzülmez Gönül Alışır sahası   geçtiğimiz Nisan ayında  Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredildi.

Sahanın devrini  resmi  yazı ile üzerine  alan  Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, sentetik yüzeyli futbol sahası, soyunda odaları ve tribün yapımı için proje hazırlığına başladı. Projenin tamamlanmasının ardından  resmi yazışmalarla gerekli izinler alınacak ve Bakanlığın onayına sunulacak.

SAHAYI DEVRALDIK
Üzülmez sahasını devrini Milli Emlak Müdürlüğü’nden resmi yazı ile devraldıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel,  sahanın amatör spora kazandırılması için gerekli  hazırlık ve proje çalışmasını yaptıklarını söyledi.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi