CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, "Devlet eli ile CHP’li Belediyelerin nasıl engellendiğini; finans ,bürokratik gibi unsurlar olan yatırım araçlarının kör bir inatla sağlanmadığını görmezden gelinemez"dedi.
Bir önceki dönem belediye başkanı Muharrem Akdemir'e iktidarın destek vermediğini belirten Ebru Uzun şunları söyledi.
"Zonguldak Belediyesi’nin  salgın dolayısı ile ertelenen olağan toplantısı 2 Temmuz  2020 tarihinde gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı  Sayın Ömer Selim Alan ,15 aylık faaliyetlerini anlatırken,Zonguldak’ın bir şantiyeye dönüştüğünü ve 2020 yılında yatırımlar konusunda büyük bir hamle içerisinde olduklarını dile getirdi.
Tabi bunları anlatırken ,önceki  yıllarda CHP’li Belediyeciliğin nasıl hizmet üretemediğini ,nasıl yılların boşa geçtiğini anlatmaktan da geri durmadı .Aslında bu söylemleri ile bir kez daha doğrulanan ,mensubu olduğu partisinin yıllarca CHP’li ,AKP’li ,MHP’li ve diğer partilere gönül vermiş Zonguldak’lıların nasıl cezalandırıldığından ,nasıl intikam alındığından hiç bahsetmedi.
Ballandırarak anlattığı bütün projelerin Devlet eli ile CHP’li Belediyelerin nasıl engellendiğini; finans ,bürokratik gibi unsurlar olan yatırım araçlarının kör bir inatla sağlanmadığını görmezden gelerek  adeta sağıra yattı.
Ankara’dan alınacak her türlü desteğin ,muhalefet belediyelerinden nasıl esirgendiğini çok iyi bildiği halde ,bu işin kendileri için bile çok zor olduğunu çok sıkı takip gerektirdiğini ifade ederek sözüm ona iktidar belediyesi olmakla da kolaylık  sağlanmayacağını ve ciddi beceri gerektirdiğini söyleyerek kendini parlatmaktan geri kalmadı!
Partimizin meclis  grup başkan vekili Sayın Atınç Kayınova’nın dere ıslahı ile ilgili ,Sayın Muharrem Akdemir’in  o dönemin Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ‘na üç kez gittiğini ve on yıl içerisinde bu işin yapılmayarak bu dönem başlanmasının hesabını halk AKP’ye sorar ,sözlerini garip  bir tebessümle karşıladı !
Daha sonra söz aldığında ; ‘’Bu dere hala böyle ise bunun partisi yok ,bu koltuklarda ,bu makamlarda olan hepimizin ayıbıdır ‘’ diyerek  18 yıllık iktidarlarının hizmet  zafiyetini  herkese garip  bir şekilde paylaştırarak adeta zevahiri kurtarmaya çalıştı.
Yine ‘’Bir Lavuar alanı var ,20 yıldır bizi kandırdılar ,yok yapılacak ,yok proje ,yok yarışma derken bizi oyaladılar ‘’ açıklaması ile gerçekten tam bir akıl tutulması yaşattı.
CHP’li Belediye Başkanı Sayın İsmail Eşref tarafından bir yarışma ile projesi çizdirilen ,TTK ve hazine arasındaki arsa değişimini ; yıllarca ‘’İNSAFSIZCA ‘’ engelleyerek , bu projeyi yaptırmayan kendi iktidarının ‘’ Bürokratik Çarklarını’’ görmezden   gelerek  Zonguldak halkını gerçek oyalayanın kim olduğunu bildiği halde ; ‘’bizi oyaladılar’’ sözünü CHP için sarf etmesi,ayıbın ötesinde Doktorluk ve Belediye Başkanlığı gibi iki kutsal mesleğin icracısı olan bir kişi için TALİHSİZLİKTİR.
Yine CHP’li belediyeler döneminde projelenen , akar yakıt istasyonları karşısında yaklaşık 140.000 metrekarelik ,projesi hazır ‘’ Cumhuriyet Parkı’’na  bürokratik engeller çıkartılarak yaptırılmaması ,şimdi ise aynı yere ‘’Millet Bahçesi  projesine “başlanacağını da söylemek bir o kadar manidardır .
Son olarak ; Rabbinin 40 yaşında kendisine Belediye Başkanlığı  gibi bir görevi nasip ettiğini ve bundan dolayı duyduğu memnuniyeti sıkça vurgulayan Sayın Ömer Selim Alan’ın …
Rabbine ve Zonguldak halkına ; yıllarca hizmeti intikam duygusu ile engelleyen  ve kasti olarak götürmeyen ,üstelik de 18 yıldır iktidarda  olan partisinin nasıl bir hesap vereceği ,merak edilen  bir konu olarak önümüzdeki seçimlere kadar zihinlerde yer almaya  devam edecektir."

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi