Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun Bir yerel gazetede; "muhtarlara ahlaksız teklif" başlıklı habere sert tepki göstererek, "Bu tamamen iftiradır şerefsizliktir, ahlaksızlıktır" dedi.Haberi yapan gazeteciyi basın toplantısına çağrılmasına rağmen basın toplantısına gelmediğini belirten Belediye Başkan Bekili Murat Uzun, "Bu insan onuruyla oynamaktır. Haberim başlığına muhtarlara ahlaksız teklif yapıp yazıp ondan sonra bunun yanına bir resmi koymak ahlaksızlığın ta kendisidir şerefsizliğin ta kendisidir. Öyle bir basın anlayışı, böyle bir basın ahlakı olmaz. Bu haberi okuyan insanlar benim için ne düşünür, benim belediyem için ne düşünür, muhtar için ne düşünür, insan bunu düşünmez mi? Bu konuda da açık ve net bir şekilde eleştirimi dile getiriyorum ve bu haberi yapan gazeteyi kınıyorum " şeklinde konuştu: Murat Uzun düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

BU ŞEKİLDE Kİ HABERLER BİZİ SON DERECE YIPRATIYOR VE ÜZÜYOR MOTİVASYONUMUZU AŞAĞIYA ÇEKİYOR. EN ÖNEMLİSİ DE PSİKOLOJİMİZİ BOZUYOR BUNA HAKLARI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

"Yaklaşık bir haftadan beri bildiğiniz gibi vekâleten ben görev yapıyorum. Evet bugün itibariyle bir göreyim sona erecek yarın da inşallah Belediye Başkanımız Sayın Ömer Selim 

Alan şehrimize dönecek, Pazartesi’den itibaren de görevinin başında olacak. Bugün basına yansıyan Halkın Sesi Gazetesi'nde direkt beni hedef gösterdi. Muhtarlara ahlaksız teklif başlığının yanında da şahsımın resmi bu şekilde bir haber içeriğinde gösterilmiş. Bizim belediye olarak muhtarları toplayıp seçmenlerden İstanbul seçmelerinden Zonguldak'ta olup AK Parti'ye oy verebilecek olan seçmenleri İstanbul'a taşıma noktasında bir irade koyduğumuz gibi bir iftira ile karşı karşıya kaldık. Manşet olarak da muhtarları ahlaksız teklif diye bir manşet. Bu çok çok büyük bir iftira konunun aslını kamuoyunu bilgilendirme noktasında anlatabilmek üzere buraya sizleri davet ettik. Çok hızlı bir şekilde anlatacağım. Biz Zonguldak Belediyesi olarak seçtidiğiniz andan itibaren ve muhtarlarımızla beraber koordinasyonu sağlayabilmek adına daire müdürlerimizden bir kişiyi Sayın Kenan Şeref'i hep beraber muhtarlarımızla yaptığımız bir toplantıda koordinasyon sorumlusu olarak tayin edildi. Ve tüm muhtarların bir arada bulunduğu WhatsApp grubu oluşturduk. Dağınıklığı ortadan kaldıralım herkesin talebi olacak bunlar amacına rahat hızlı bir şekilde ulaşabilirsin diye bir sistem üzerinde çalıştık ve bu şekilde yol almaya gayret ediyorduk. Zaman zaman hem Belediye Meclis üyelerimizin de katkısı ile beraber muhtarlarımızla beraber bu doğrultuda çalışmalara devam ederken toplantı düzenledik. Bu toplantının amacı yine muhtarlarımızın sorunlarını sıkıntılarını dinlemek, aksayan yönler olduğunu biliyoruz onları da biz nasıl çözebiliriz, ne yapmak lazım, nasıl geliştirmek lazım hem bunların tartışalım hem taleplerini değerlendirelim, hem de Bu doğrultuda bazen talepler olabiliyor.

Hangi siyasi partiye sahip olursa olsun, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun eğer vatandaşlarımızdan bu yönde bir talep olursa seçmen iradesinin sandığa yansıtmak üzere muhtarlarımıza eğer size böyle bir talep geliyorsa, biz de bu konuda destek olmaya çalışırız, sizin yükünüzü hafifletmek adına diye söylenen, bundan ibaret ama tamamen çarpıtılarak buna ilişkin tepki gösterdiğini toplantıyı terk ettiğini ve enteresan arkadaşlar bu toplantıyı benim başkanlığımda yapıldığını söyleyerek böyle bir haber yapılıyor. 

Benim bu toplantıyla ilgili bir alakam yok. Bu muhtarlardan sorumlu daire müdürümüzün muhtarlarla yaptığı toplantıdır ve toplantıya Belediye Meclis üyelerimiz de katkı vermek üzere iki arkadaşımız bu toplantıda yer aldı. Bütün durum bundan ibaret. Ben bu vesile ile özellikle bu haberi yapan kişiyi basın toplantısında özellikle davet ettim. Cep telefonundan aradım ancak kendi telefonunu da açmadı döneceğim dedi dönmedi, şu anda bu basın toplantısına da gelmedi. Bir kere daha söylüyorum  insan onuruyla oynamaktır. Bu zihniyetteki bir habercilik topluma da zarar verir, kurumlara da zarar verir, basına da zarar verir. Bu anlayıştan dönsünler. Bu konuda da açık ve net bir şekilde eleştirimi dile getiriyorum ve bu haberi yapan gazeteyi kınıyorum durum bundan ibarettir basınımızın vesilesiyle bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Biz eleştiriye açığız farklı görüşlere açığız ve bunların konuşulmasından mutluyuz, tartışmasından mutluyuz. Kamuoyunu yanıltmak kamuoyunu yanlış yönlendirmek bir düşünce asla hiçbir arkadaşımız da yok. Gerçekten iyi niyetle beraber elimizden geldiğince görev sürenizi Zonguldak'a hizmet etmek için buradayız ve bunun için elimizden gelen gayreti hep birlikte yapacağız. Biz de bu konuda açıkçası destek bekliyoruz bu şekilde ki haberler bizi son derece yıpratıyor ve üzüyor motivasyonunuzu aşağıya çekiyor. En önemlisi de psikolojimizi bozuyor buna hakları olmadığını düşünüyorum.

ASFALT İHALESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Asfalt ihalesinin gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkan Vekili Murat Uzun, "aslında genel anlamda seçim süreci boyunca seçim sonrasına hazırlık noktasında başkanımızın koordinasyonunda seçim çalışmalarını yürütürken zaten bir yandan sorunları da tespit ediyorduk. Ben bu bir haftalık süre içerisinde daha çok başkanımızın giderken bıraktığı takip edilmesi gereken işlerim özellikle takipçisi olmaya gayret ettim. Dairelerimizin rutin işlerinin yürütülmesinde takip ettim. Önemli bir ihalenin imzasını atmak bana nasip oldu. Yaklaşık 4 mahallenizin yol problemi ile ilgili en önde olan asfalt ihalesi ihaleye çıktık" dedi.

KAPUZ PLAJI NE EKSİKLERİ GİDERİLECEK

Kapuz plajı eksikliklerini giderileceğini belirten Murat Uzun, "Ayrıca Kapuz Plajı eksiklerinin giderilmesi söz konusu olduğu bütün Meclis arkadaşlarımızla beraber daire amirlerimizle çok yoğun çalıştık.Önceliğimiz Karaelmas ve 10 Temmuz Mahallesi'nde problemler çok fazla.Benim öngörüm bu iki yıl içerisinde özellikle yol kaldırım park bahçe peyzaj düzenlemeleri gibi ihtiyaçlarımız şehrimizin temel ihtiyaçlarından önemli mesafe alabileceğinizi öngörüyorum. Bu konuda çalışmalarımız başladı. Başkanımızın koordinasyonunda devam ediyor.İhaleye çıktık ve bir sürü görüşme yaptık işte şimdi ihale süreci tamamlanacak. Bunların hepsinin hukuki prosedürleri var. Hazırda bir asfalt imkanımız olsa hemen dökerdik ama böyle bir imkan yok. Dolayısıyla mecburen hukuki süreci işletiyoruz. Başkanımızın daha önce açıkladığı gibi eylül ekim ayı sonuna kadar belli bir mesafe alacağız inşallah""dedi.

SU BORCU OLANLARA BORCUNU YAPILANDIRIN ÇAĞRISI

Yüksek oranda su borcu olanlara borçlarının yapılandırması çağrısında bulunan Belediye Başkan Vekili Murat Uzun, sözlerine şu şekilde devam etti:"Su yapılandırması vatandaşlarımızı bilgilendirmiştik, su kesintisi bu noktada özellikle borcu büyük olanlarından başlayarak belli bir miktar üzerinden onların suları kesildi. Diyoruz ki yapılandırma sağlansın bu konuda çok ciddi bir sıkıntı var borçları ödeme ve ödemeyi çok birikmiş şimdi yapılandırmada bile zorlanıyorlar. Biz de elimizden geldiğince bu konuda çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile bir kez daha çağrı yapıyoruz vatandaşlarımız gelsinler mağdur olmasınlar biz onlara yardımcı oluyoruz. %30 peşinat istiyoruz, geri kalanını 12 taksit olarak taksitlendirme yapıyoruz. Bu doğrultuda hem belediyenin gelirlerini düzene sokmaya gayret ediyoruz ama vatandaşımızın tekrar bu konuda yükünün ertelenmesi açıkçası belediyenin içinde önemlidir. Vatandaşımızın durumu çok kötü. Biz hazırız onlar da bize gelsin Biz de onlara yardımcı olalım diyoruz ." 

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi