Bartın 400 Yataklı Devlet Hastanesi’nin temeli geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın katılımı ile atıldı.

Bartın ilimize 400 yataklı devlet hastanesi ile birlikte çok sayıda şifa merkezi açılması yönünde yatırımlar da yapılıyor.

Çünkü, Bartın’da Yılmaz Tunç gibi bir milletvekili bulunuyor.

Ak Parti Bartın Milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç’un ilk milletvekilliği döneminden itibaren Bartın’ın fiziki ve ekonomik çehresi hızla değişmeye başladı. Sayın Tunç’un çabaları ile birlikte Bartın’ın “teşvikli iller” kapsamına alınması ekonomik büyümeyi çabuklaştırdı, fabrika sayısı bir elin parmaklarını bile geçmezken, kısa sürede 100’den fazla fabrika açıldı, bununla orantılı istihdam sağlandı. Karayolları, tüneller (Amasra Tüneli gibi), öğrenci yurtları, sağlık ve eğitim yatırımları birbirini izledi, trilyonluk yatırımlarla Bartın’ın gücüne güç katıldı.

Çünkü, Bartın’da Yılmaz Tunç vardı…

Öyle lafla, sloganlarla birşeyleri “değiştireceğini” söyleyen, özü başka, sözü başka, Japon kızların rol aldığı malum filmlerin meraklısı “muhalif” milletvekili adaylarının söylediği gibi olmuyordu bu işler…

Millet için çalışmakla, Ankara’da “itibar” sağlamakla, Hükümet nezdinde etkili olmakla sağlanıyordu.

Amasra ve Kurucaşile tünelleri öyle açılıyordu, duble yollar öyle inşa ediliyordu, okullar, sağlık kurumları, öğrenci yurtları öyle hizmete giriyordu.

***

Bartın eski ilçemiz, ancak gelişme hızı bakımından örnek ilimiz durumundadır.

Bakın bizim en az 10 senedir yer seçimini bile doğru dürüst yapamadığımız, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu marifeti ile “yarım” bıraktığımız, devletimizin Zonguldak”a tahsis ettiği 400 yataklı devlet hastanesinin bir emsalini, Bartın belki de öngörülen süreden önce tamamlayacak.

Bartın 400 Yataklı Devlet Hastanesi hizmete açılacak, hasta kabul edecek, şifa dağıtmaya başlayacak, belki de biz hala yerimizde sayıyor olacağız.

Bu hastane konusunda bizi öylesine umutsuzluğa düşürdüler ki !..

Siyasi kimliği bulunan bir müteahhit (Şerafettin Turpçu) sadece hastane önüne değil, Zonguldak’ın ocağına öylesine incir ağacı dikti ki !..

Bartın’da 400 yataklı hastane vakti…

Bizde de hastane üzerine türkü söyleme vakti…

“ Hastane önünde incir ağacı

Doktor bulamadı buna ilacı”

Başka söylenecek birşey kaldı mı?..

(Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi