Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı’nı 98.Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Zonguldak’ta bulunan Bulgaristan’ın Pernik çocuk halk oyunları grubunu makamında kabul etti.

Vali Ahmet Çınar’ın daveti üzerine Bulgaristan’dan Zonguldak’a gelen ve kutlamalar kapsamıda bir çok etkinlikle gösteriler sunan ‘Pernik halk oyunları çocuk grubu’ Zonguldak’a gelerek Vali Çınar’ı ziyaret etti. 

Ziyarette, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve HASAD Halk Oyunları Derneği Başkanı Orhan Yazıcı ve Pernik Halk dansları topluluğu üyeleri hazır bulundu.

Vali Çınar ziyarete yaptığı konuşma, tercüman tarafından çevrilerek aktarıldı.

Vali Ahmet Çınar, “Türkiye ve Zonguldak’a hoş geldiniz. Spor Salonu’ndaki gösterimizi izledim çok beğendim ve çok beğendim. Sizleri şehrimizde görmekten çok mutluyuz. Teşekkür ediyorum ziyaretinizden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Şehrimiz kömürle özdeşmiş bir şehirdir. Çocuklarımızın 23 Nisan’ı öğrenmişlerdir. Bizler komşu ülkeyiz. Üzerinizdeki kıyafetler bizim geleneksel folklor kıyafetlerini andırıyor. Yaptığınız danslar Bartın yöresinde ki danslara çok benziyor. Hem kıyafetleri hem de danslar bizden gibiydi” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi