Vali Bektaş için veda yemeği düzenlendi.

Ankara'ya Mülkiye Baş Müfettişi olarak atanan Vali Erdoğan Bektaş için veda yemeği düzenlendi.

Polisevi'nde düzenlenen veda yemeğine, Vali Erdoğan Bektaş ve eşi Esma Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Sami Uyar ve eşi, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Eşi Ceyda Alan, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Yakın, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Çufalı, Vali Yardımcıları; Turgut Subaşı, Mehmet Türk, Hüseyin Ergi ve Nevzat Taştan, Kaymakamlar, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Ereğli Belediye başkanı Halil posbıyık, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent kantarcı, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, il genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Özel idare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Memur-Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar, iş insanları, siyasi parti il başkanları, daire il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Veda yemeği Vali Yardımcısı Turgut Subaşı'nın açılış konuşması ile başladı.Ardından Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da veda konuşmasını yaparak Vali Erdoğan Bektaş yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür etti.AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de konuşmasında Vali Erdoğan Bektaş'ı unutmayacaklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ, HELALLİK İSTEDİ
Yemekte Vali Erdoğan Bektaş duygusal bir konuşma ile Zonguldak'ta veda etti.
konuşmasında helallik isteyen Vali Erdoğan Bektaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür etti.
 Vali Erdoğan Bektaş, kendisi için Polisevi’nde düzenlenen veda gecesinde yaptığı konuşmada 
19 aylık görevimin sonuna geldğini belirterek şunları söyledi:
“Hasbelkader doğduğum il olan Zonguldak’ta son görevimi yapmaktan mutluluk duyuyorum. Ülkeme ve devletime Valilik gibi onurlu bir görevle hizmet etmekden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Zonguldak madenci kenti olduğu için kronik hastalıklardan oluşuyor. Zonguldak sanayileşemeyen bir kent. Zonguldak göç veren ve enerjisini kaybeden bir şehir. Şehirleşme çevre sorunlarını olan bir şehir. Madencilik konusundaki sorunlar çözülmek zorunda. Genel Müdürlüğümüzle oturduğumuzda ‘Biz bu kömürü bu toprakdan çıkarmak zorundayız’ dedi. Bu konu başarıldığında şehrimizin sorunlarını azalacak. Saniyileşme ayrı ayrı irdelenme. Bizden önce başlatılmış hiç bir projeyi durdurmadık. Mutlaka devam ettirdik. Katık atık sistemi doğrultusunda ülkemize laik bir projeye devam ediyoruz. Şehircilik, turizm, eğitim, sanayi kümellenme projeleri bir bir hayata geçecek. Zonguldak makul bir süre içerisinde özlediği yere kavuşacak. Seçilmiş atanmış bütün arkadaşlarıma, ayrıca eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Hepinizden helallik istiyorum ve Zonguldak'tan ayrılıyorum” dedi.

Yemekte Vali Erdoğan Bektaş'a yaptığı hizmetlerden dolayı, Valilik, Rektör, Belediye Başkanları, daire müdürleri tarafından hediyeler takdim edildi.
Yemekte duygusal anlar yaşandı.Yemek il müftü yardımcısı Bayram danacı'nın yemek duası ile birlikte son buldu.
Vali Erdoğan Bektaş eşi Esma Bektaş ile birlikte yemeğe katılanları tek tek uğurlayarak veda etti.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi