VALİ BEKTAŞ, ZONGULDAK YENİDEN TÜRKİYE'NİN YILDIZI OLABİLİR

Vali Erdoğan Bektaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında basın mensuplarıyla düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi.Öğretmen Evi'nde düzenlenen kahvaltı programına Merkez İlçelerde bulunan yazılı ve görsel basın kuruluşları temsilcileri katıldı.
Vali Erdoğan Bektaş konuşmasında, ''Çalışan gazetecilerimiz ile bir arada olmak istedik. Sizlerde bizi kırmayıp geldiniz. Katılım iyi oldu. Gazetecilik dünyanın en zor ama en önemli işlerinden bir tanesi. Herkesin bilgiye 24 saat ulaşabildiği bir iş. Vatandaşın durumunu bizim, bizim durumumuzu da vatandaşın bilmesi lazım. 14 aydır Zonguldak’tayım. Bu süre başlamak için yeterli ancak bitirmek için yeterli bir süre değil. Bir çok işler devam ediyor. Somut bir örnek vereyim 2012’de Kastamonu’da başladığımız Kayak Merkez Projesi'nin açılışını daha yeni yapabildik. Bunlar zamana bağlı işler.'' dedi.

HAVAALANI İÇİN GÜNLÜK PANSUMAN YAPMIYORUZ

Vali Erdoğan Bektaş, mevcut havaalanın yetersiz olduğunu ve yeni havaalanının şart olduğu sinyalini verdi

Vali Erdoğan Bektaş havaalanı pisti ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi : 

Havaalanı için günlük pansuman yapmıyoruz 10 yılı düşünmeliyiz.
Sizler ve vatandaş sorunların sonuçları ile muhatap oluyorsunuz. Sonuçlar ile muhatap olan kişiler mutsuzluklarını ifade ediyorlar. Ancak o sorununun bir nedeni var. Sorunları kökünden çözemezseniz bugün A, yarın B şikâyetiniz devam eder. Havaalanına ILS sistemi kuruldu. O zaman herkesin istediği şey buydu, oldu. Daha sonra uçuş iptalleri gelmeye başladı. Pist dar . Herkes diyor ki pisti uzatmak yetmez genişletmek lazım. Ben orada oturdum ve yetkililerle görüştüm. Sorunsuz bir havaalanı istiyoruz dedim. Maliyeti, eni,boyu sizi ilgilendirmez ne yapmamız gerekiyor diye sordum, cevap yok. Uçuş kriterlerini açtılar, havaalanına etki eden çizgileri gösterdiler. Bu haritada her tarafından kıpkırmızı olduğunu söylediler. Ben hayatımda hiçbir zaman geçici tedbirlerle uğraşmam. Sizin bundan 5 yıl sonra neyi şikayet edeceğinizi biliyorum. Tespit ettim. Yetkilileri topladım, sordum.  Ama sonuç yok, adamlar diyor ki bu havaalanı sizi birkaç ay idare eder, ondan sonrada kendinize yeni bir havaalanı bulun. Ben bunu hiç duymamış gibi mi yapayım? 1 Nisan’a kadar pist uzatma işini çözmeye çalışacağım. Başarada biliriz, başaramaya da biliriz. Uzmanların sağlıklı bir havaalanı tasarlaması lazım.  Bakış açımızı düzeltmemiz lazım. Bir öncelik sıralaması var.'' dedi.

ZONGULDAK'TA KAYAK TESİSİ OLMAZ
2012'de başlattığımız Kastamonu’daki Kayak Merkezi'nin açılışını daha dün yaptık sorunun tam tespiti ve uygulamaya başlama ve sonlanması zaman aldı. Kastamonu’da Avrupai tesis oluştu. Ilgaz attık gerçek bir kayak tesisine ulaştı. Zonguldak'ta kayak tesisi olmaz çünkü Zonguldak'ta 1800-1900 rakamın üstünde bir mevki yok.'' dedi.

KİMSENİN ÖLMEYE HAKKI YOK
Siz diyorsunuz ki önceden burası Paris’ti. TTK’da çalışmak çok önemliydi. TOBB Başkanı geldiği zaman bir konuşmam olmuştu.  Zaman içinde TTK 70 Bin'den 7 Bin'e kadar düşüyor. Sorun ne, kömür çıkarma çok riskli ve pahalı. Bu kömürü çıkarma işinin pahalılığının çözülmesi gerek. Bu sorun çözülmediği sürece problemler çözülmez.  Mekanize sistem mesela. Bu konuşulmaya başlandığında herkeste bir umut oldu. Zonguldak’ın bakışı TTK,kömür, maden. Kaçak ocaklarda biri öldüğü zaman, “ne yapsın ihtiyacı vardı” diyor birileri. Bunu söyleyen herkeste, o ölen çocukların vebali vardır. Ben söylüyorsam benimde vardır. Kimsenin ölmeye hakkı yok. 2 yaşında çocukların gazetede fotoğrafı çıkıyor. Kimsenin umurunda değil. Herkes kaçak ocak ölümüne alışmış. O çocuk nasıl büyüyecek? Kimse düşünmüyor. Kaçak ocaklarda çalışmanın yumuşak bir tarafı yok. Bunu meşrulaştırmayacağız.'' dedi.
KÜMELENME-ÜNİVERSİTE
''Ben sürekli kümelenmeden bahsediyorum. Kimse duymuyor.  Maden Makineleri Kümelenmesinden çok iyi iş çıkıyor. Biz bir ışık yaktık. Benim bu konuda en büyük yardımcım Bülent Ecevit Üniversitesi. Üniversitemiz iyi bir üniversite. Bir eksiklik varsa bu benim hatamdır. Daha çok çalışacağız. El ele vereceğiz. Şehirlerin stratejileri olur. Bu şehrin stratejisi ne ? Turizm şehri olmak mı, sanayi şehri olmak mı, tarım şehri olmak mı? Ne demiş atalarımız? Hedefi olmayan yelkenliye hiçbir rüzgar yardımcı olmaz.''

DEVLET TEŞVİĞİ SANSUZA KADAR VERMEZ

Çatalağzı Termik Santrali'nde üretimin durdurulması hakkında  Bektaş, ''Çatalağzı Termik Santrali'nde  450 kişi çalışıyor. ÇATES bizi zehirliyor diyorduk şimdi ne olacak, çalışanlar ne yapacak diyoruz. ÇATES'in sistemi eksik. Adamlar aç gözlü çok para kazanmak istiyor, milleti zehirlemek istiyorlar diyebilirsiniz. Çatalağzı Türkiye’nin en eski termik santrallerinden biri. 2 kilo kömür harcarken bir kilo elektrik üretiyor adamlar zararda. Çatalağzı'nda büyük bir sorun var teknik sorun ve üretiminin az olması. Devlet teşviği sonsuza kadar vermez.''

MİTHATPAŞA TÜNELİ..
Mithatpaşa Tüneli'nin tamamlayıcı özelliği var. Mithatpaşa Tüneli'nin bedeli 330 milyon lira.
(HABER-ERCAN DEMİR)



Editör: Haber Merkezi