Kıbrıs gazilerine madalya dağıtım töreninde konuşan Vali Erdoğan Bektaş, Milletimizin değerini bilmeliyiz, varlığımızın değerini bilmeliyiz, değerlerimizin değerini bilmeliyiz. Milletimize çok borcumuz var ve kadar çalışsakta, ne kadar ter akıtsakta bu milletin hakkını kesinlikle ödeyemeyiz dedi.

Zonguldak'a Kıbrıs gazilerine madalya verildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)  tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler için hazırlanan ve ilimize gönderilen Milli Mücadele Madalya ve Beratları, Merkez, Kozlu ve Kilimli ilçesinde ikamet etmekte olan 21 Kıbrıs Gazisine ve yakınına törenle verildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş ile birlikte Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı, Vali Yardımcısı Dr.Nevzat Taşdan, İl Jandarma komutanı J.Albay Gönen Süslü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü ile birlikte birçok protokol üyesi ve gazi yakınları katıldı.

Madalya Tevcih töreninde Gaziler ve ailelerine hitap eden Vali Erdoğan Bektaş; “ Anadolu Coğrafyasında yaşamanın, varlığımızı sürdürmenin bir bedeli olarak  yüzyıllardır şehitlerimiz ve gazilerimiz oluyor, Anadolu ve çevresini yurt yapma çabası bin yıldır devam ediyor, 1071 Malazgirt Meydan Muhaberesi bir dönüm noktasıdır. Malazgirt’te herkesin kabul edeceği bir irade ortaya konmuştur. 1.Dünya Savaşında Osmanlı Devleti yok edilmeye çalışılmış, Malazgirt gibi Çanakkale Zaferi de milletimiz için bir dönüm noktası olmuştur.En zor zamanlarımızda, en güçlü devletlerin ittifakı ile üzerimize gelinmesine rağmen milletimizin azmi, iradesi, büyük fedakârlığı ile şehit ve gazilerimizin sayesinde kötü emeller bertaraf edilmiş, milletimizin ve devletimizin varlığı, ebediliği uluslararası camia tarafından kabul edilmiştir.Bu coğrafya üzerinde hesapları bitmeyenler, 15 Temmuzda hain bir kalkışmayla bunu yine denediler, ancak Aziz Milletimizin dirayeti sayesinde varlığımızla oynayanlara gereken ders verilmiştir. Bu nedenle devletimizin bekası için bedel gözetmeden şehit olan, Gazi olan Milletimize şükran borçluyuz. Bu günümüzü geleceğimizi borçluyuz,  bu Asil Milletin hakkını ödeyemeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum''dedi

Vali Bektaş, Madalya ve Beratları değerbilirlik kadirşinaslık göstererek gönderen KKTC’de teşekkür etti.

PROTOKOL ÜYELERİ, GAZİLERE VE YAKINLARINA MADALYALARINI TESLİM ETTİLER..

Ardından sırasıyla Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, İl Jandarma komutanı J.Albay Gönen Süslü, Rektör Mustafa Çufalı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü tarafından Kıbrıs gazilerine ve ailelerine madalyaları verildi.

GAZiLER VALi BEKTAŞ'A PLAKET TAKDiM ETTi

Törende Kıbrıs Gazileri Vali Erdoğan Bektaş’a plaket takdim ederek teşekkür ettiler.

YEMEK DÜZENLENDi..

Gaziler ve aileleri ile toplu fotoğraf çekimi ile sonlandırılan törenin ardından gaziler onuruna yemek düzenlendi.

(HABER-ERCAN DEMIR)


Editör: Haber Merkezi