Vali Erdoğan Bektaş, Zonguldak İlkokulu’nda  öğrencilere karne dağıttı.2018-2019 eğitim-öğretim yılının sona  ermesi nedeniyle düzenlenen karne dağıtım törenine, Vali Erdoğan Bektaş ile birlikte, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Millî Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri  katıldı.Vali Erdoğan Bektaş’ı geri dönüşüm malzemelerinden elde edilmiş kostümlerle minikler karşıladı. Minik öğrenciler, Vali Erdoğan Bektaş’a çiçek takdim ettiler.Karne dağıtım töreni saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'mızın söylenmesi ile başladı.Okul Müdürü Fatma Günaydın’ın açılış konuşmasından sonra minik öğrenciler tarafından folklor gösterisi gerçekleştirildi ve ardından gençlik konseri düzenlendi.

VALİ BEKTAŞ, KARNEDE ZAYIF VARSA ÖNCE OKUL, SONRA ÖĞRETMEN, SONRA VELİ, EN SON ÖĞRENCİ SORUMLUDUR

Vali Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmada, şunları söyledi;"2018-2019 eğitim öğretim sezonunu çok şükür kazasız belasız tamamladık ve çocuklarımızı  tatile uğurluyoruz. Tatil sonrası biz yine burada olacağız.Onları bekliyor olacağız. Eğer karne başarılı ise öncelikle kim başarılı ona bakmak lazım. Eğer karnede bazı problemler de varsa onun sorumluluk sahibi kim onu da anlamak gerekiyor.Öncelikle sorumluluk okula çıkıyor, sonra öğretmene çıkıyor, sonra aileye çıkıyor,  en son çocuğa çıkıyor. Yani karnede bir problem varsa bu sıralamayla problemi sahiplerini ve sorunlarını arayıp bulmamız gerekiyor. Okulun ailenin ve öğretmenin sorumluluğu söz konusudur. Bir problem varsa oturup herkes kendisine çeki düzen vermeli ve bu sorunu çözmek için ne gerekiyorsa yapmalı ve en sonda çocuğumuzu kucaklamayı sevmeyi sevilmeyi başararak, onları aynı şekilde gelecek hayata hazırlamayı başarmalıyız. Bizim işimiz budur. İyi bir eğitim öğretim dönemi geçirdik öğretmenlerimize teşekkür ediyorum ve çocuklarımıza aileleriyle beraber mutlu bir tatil, mutlu bir gelecek diliyorum.”dedi.

Konuşmalarının ardından Vali Erdoğan Bektaş ile birlikte İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı sınıflarda minik öğrencilere karnelerini takdim ettiler.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi