Vali Erdoğan Bektaş Kilimli'de diyanet dil eğitim programını en çok kullanan 24 öğrenciye ödül verdi.Kilimli Cumhuriyet Ortaokulu Salonu'nda düzenlenen törene; Vali Erdoğan Bektaş, Kaymakam Nevzat Taşdan,İlçe Garnizon Komutanı Mehmet Üstün, Belediye Başkan Vekili Ahmet Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Oğuz Günaydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız katıldı.Tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'mızın söylenmesi ile başladı ardından İlçe Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Erkan Şahin'in konuşması ile devam etti.Kaymakam Nevzat Taşdan yaptığı konuşmada, Türkiye'de yabancı dil eğitiminin çok geride olduğunu ve bu dil programı sayesinde öğrencilerin İngilizce daha kolay öğrendiğini ifade etti.

Vali Erdoğan Bektaş'ta konuşmasında, yabancı dil öğrenmenin önemli olduğunu belirterek, "Pratik İngilizce konuşmak için her firmasının bir eğitim sistemi var. Dünyanın en iyi eğitim programı bu. Söylemekte sakınca görmüyorum. Türk hava yolları pilotlarını bu programla eğitiyor. Biz 10 sene 12 sene çocuklarımıza ingilizce eğitimi veriyoruz. Eğitim ciddi bir iştir. Eğitim çocukları okullara toplama işi değildir.Okulda ne yapıyorsun, öğretmenler sınıflarda ne yapıyor, öğrenciler konuştuğu zaman ne konuşuyor. İngilizce dünya dili. Çocukların yabancı öğrenmesini önemsiyoruz."dedi.

Konuşmalarının ardından sırasıyla Vali Erdoğan Bektaş, Kaymakam Nevzat Taşdan, Belediye Başkan Vekili Ahmet Özkan Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Akgül tarafından öğrencilere ödüleri takdim edildi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi