Bülent Ecevit Üniversitesinde düzenlenen organ bağışı panelinde konuşan Vali Erdoğan Bektaş, "Toplumda bir dizi veya asılsız sözler  dolaşıyor. İşte kimi dini gerekçeleri kimi başka gerekçelerle bu işin olmaması gerektiği konusunda bir kara propaganda sürdürüyor. Aslında bu kara propagandanın hiçbir temelinin olmadığını aklı başında olan herkes biliyor. Yaşama umudu kalmamış bir bedenden alınacak bir organın yani 3 ay sonra toprak olacak ve başka hiç kimseye faydası olmayacak organla 1 kişi hayata döndürülebiliyorsa buna hangi gerekçe doğru değildir diyebilir. "dedi.Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde organ bağış paneli düzenlendi. Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde organ bağışının ve naklinin önemi anlatıldı.

Seminere Vali Erdoğan Bektaş, Rektör Prof.Dr. Mustafa Çufalı ve İl Müftüsü Rüstem Can ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı. Panele ayrıca organ nakli yapılan 3 hastada katıldı. Panelde ilk olarak Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi Başhekim Prof. Dr. Şenay Özdolap konuşma yaparak etkinlik hakkında bilgi verdi.

REKTÖR ÇUFALI, HALKA ÜNİVESİTE ETKİNLİKLERİNE KATILMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mustafa Çufalı'da,panele katılımın az olduguna dikkat çekerek, Zonguldak halkının da üniversitede yapılan etkinliklere katılması çağrısında bulundu.
Rektör Çufalı, ''Şehir üniversitesiz yapamaz, üniversitede şehirden bağımsız olamaz. O nedenle bu faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Zonguldak halkına da katılımlarının daha fazla olmasının şahsen talep ediyorum."dedi.
VALi ERDOĞAN BEKTAŞ ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU
Vali Erdoğan Bektaş'ta organ bağışı çağrısında bulundu. Vali Bektaş yaptığı konuşmasında şunları ifade etti : 
"Organ bağışı paneli vesilesiyle bir aradayız. Organ bağışı konusu maalesef çok hakkı verilen bir konu değil. Malum tıpta çok ciddi gelişmeler oluyor ve hastalıklara müdahalede her imkan aranıyor bu imkanlardan birisi de yaşama umudu kalmamış kişilerden bireylerden organların yaşama umudu devam eden bireylere nakledilmesidir. Bu konuda hem dünyada hem de ülkemizde ciddi gelişmeler var güzel işler yapılıyor. Tabii kimsenin vücudundan organı zorla alamayız öyle bir şey yok ama eğer bağışlarsa alınabiliyor.  Bu konuda insanların ikna edilmeleri gerekiyor. İnsanın ikna edilmeden önce de toplumda bir dizi veya asılsız sözler dolaşıyor. Kimi dini gerekçeleri kimi başka gerekçelerle bu işin olmaması gerektiği konusunda bir kara propagandası sürdürüyorlar. Özelikle dini temel hiç olmadığını Diyanet İşleri Başkanlığımız defalarca kez açıkladı ve izah etti. Yaşama umudu kalmamış bir bedenden alınacak bir organın yani 3 ay sonra veya 3 gün  sonra toprak olacak ve başka hiç kimseye faydası olmayacak organla 1 kişi hayata döndürülebiliyorsa buna hangi gerekçe doğru değildir diyebilir. Bu Konuda herkesin bir gayret sarfetmesi lazım" dedi.

ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİNİ ANLATILDI

Panelde, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Günay, organ bağışı ve nakli konusunda katılımcılara bilgiler sundu.Zonguldak Merkez Camii Vaizi Salih Topsakaloğlu, organ nakli ve bağışı ile ilgili Diyanet İşleri Başkanı'nın fetvalarını anlattı.Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Seyfullah Kara'da, islamın insanlık anlayışında organ bağışınını yeri konusunu anlattı.

Panelin ardından, Vali Erdoğan Bektaş, Rektör Mustafa Çufalı ve Rüstem Can, panelistlere hediyelere takdim etti.

PANELDE ORGAN BAĞIŞI STANDI KURULDU
Panelde Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan stant da katılımcılara organ bağışı ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi