‘Herkes işini düzgün yaparsa basın da saygın olur’

24 Temmuz basın Bayramı sebebiyle Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve yönetimi ile gazeteciler, Vali Ahmet Çınar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Nuhoğlu’da hazır bulundu. Ziyarete konuşan Vali Ahmet Çınar, “gazeteci de işini düzgün yaparsa, basın ilkelerine uygun davranırsa, gelenekselleşmiş yazılı olan kurallara uyarsa, ahlaki boyutu üst seviyede tutarsa basın da saygın olur gazetecilikte saygın olur” dedi.

24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başkanı Derya Akbıyık ve yönetim kurulu üyeleri beraberinde ilindeki gazeteciler ile birlikte Vali Ahmet Çınar makamında ziyaret etti.

Ziyarete sırasıyla ZGC başkanı derya Akbıyık ve Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Nuhoğlu konuşma yaptılar.

Vali Ahmet Çınar burada önemli mesajlar verdi.

Gazeteciliğin çok önemli bir meslek olduğunu belirten Vali Ahmet Çınar yaptığı açıklamada şunları söyledi.

KİŞİSEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER ÇOK ÖNEMLİ

“Basında sansürün kaldırılışını yeniden kutluyorum. Basın mensupları şehrimizde, ülkemizde olan bitenlerden kamuoyunu haberdar ediyorlar. İlgililer ilgilendikleri kadar öğreniyorlar. Tabii aydınlanma ve aydınlatma ile birlikte bir kontrol mekanizması oluşturuyorlar. Kamu hizmetlerinde Özel sektör hizmetlerinde bir kontrol fonksiyonu da var. Bunların hepsi iyi şeyler ve güzel şeyler. Tabii ki sorunlar bitmiyor, sorunlar devam edecek ama elimizden geldiği kadar çözmeye devam edeceğiz. Her meslekte olduğu gibi, herkesin olması gerektiği gibi basın emekçilerinin ve çalışanlarının herkesin evrenselleşme ve tüm dünyada kabul görmüş basın ilkelerine uygun haber yapmaları Tabii ki esastır. Bunların bir kısmı yazılı kurallardır, bir kısmı geleneksel ve insanidir. Elektrikçisi, bakkalı, mühendisi gibi gazeteci de işini düzgün yaparsa, basın ilkelerine uygun davranırsa, gelenekselleşmiş yazılı olan kurallara uyarsa, ahlaki boyutu üst seviyede tutarsa basında saygın olur gazetecilikte saygın olur. Buna aykırı davrananlar kim olursa olsun mesleğe zarar verir. Hepimiz işimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Dolayısıyla her birimiz bu şehre hizmet ediyoruz ve sizde basın yoluyla Zonguldaklıları haberdar ediyorsunuz ve herkesle bizi kontrol ediyorsunuz. Yanlışımız varsa yanlışımızı yazıyorsunuz veya bir haber varsa onu kamuoyuna duyuruyorsunuz. Ama tabi Kişi hakları, kişisel özgürlükler, insanı çerçevede mahrem olan şeyler, Evrensel anlamda kutsiyet atfedeceğimiz insani değerler esastır. Onlara da zarar vermeden, onların da çevresine zarar vermeden bu işleri yapmak esastır. Ben Hepinizin bayramını kutluyorum. Bir takım olarak, bir ekip olarak bir orkestra olarak hepimiz birbirimizi desteklememiz gerekiyor, senkronize olmamız gerekiyor. Çünkü hepimiz bu şehre hizmet ediyoruz. Ancak takım ruhu ile daha kaliteli ve daha katma değeri yüksek işler yapabiliriz” 

ZONGULDAKSPOR'DA SIKINTI YOK

Gazetecilerin Zonguldakspor ile ilgili sorusunu Vali Çınar, “Zonguldakspor da sıkıntı yok. Şundan emin olun kimse zor durumda değil, her şey yoluna girer, hiç bir sorun yok. Her şeyiyle yoluna girer, zor durumda değil” diyerek cevapladı.

FEVKANİ KÖPRÜSÜ ŞEHRİN SİRKÜLAÜSYONUNU OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR

Fevkani Köprüsü ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Ahmet Çınar, “Korkuyoruz. Şehrin hava sirkülasyonunu bile olumsuz etkileyen bir durum. Doğrudan belediyeyi ilgilendiren bir durum aslında bu. Sayın başkanımızın belki teknik adamları da vardır, bir bildiği vardır. Bu işler belediye başkanına göre, valisine göre, basın müdürüne göre olmuyor. Uzman raporuna göre oluyor. Ne dediğinizin bir önemi yok. Almanların hazırladığı raporların önemi vardır” dedi.

Ziyaret toplu hatıra resmini çekilmesi ile son buldu

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi