VALİ ÇINAR’DAN MÜSİAD’A ZİYARET…

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şubesini ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Çınar, MÜSİAD üyelerinin önerilerini ve sorunlarını dinledi.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz’a annesinin ölümünden dolayı başsağlığı dilerken MÜSİAD üyeleriyle de uzun süre sohbet etti.

Vali Ahmet Çınar’a ziyaretinden dolayı teşekkür edip gündemi değerlendiren MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, ekonomik saldırılara dikkat çekti. Türkiye’nin ekonomik saldırı altında olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Umutsuzluğa yer yok. Sürekli çalışarak bu dönemi de atlatacağız. MÜSİAD olarak her zamanki gibi devletimizin yanındayız. Dolar üzerinden uygulanmaya çalışılan ekonomik saldırıyı da aşıp bu mücadeleden güçlenerek çıkacağız” dedi.

Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılan oyunların bitmeyeceğinin altını çizen Vali Ahmet Çınar, “Daha önce değişik yollarla ülkemize saldıranlar bu sefer de ekonomik saldırı düzenliyor. Topla tüfekle yıkılmayan bu ülke ekonomik saldırılarla hiç yıkılmaz. Yeter ki biz bir olalım ve bilinçli olalım, içerdeki ve dışardaki düşmanlarımıza karşı birlikte mücadele verelim” dedi.

Zonguldak’taki çalışmaları da değerlendiren Vali Ahmet Çınar, Filyos Limanının çalışmalarının devam ettiğini, Filyos Endüstri bölgesine taleplerin de değerlendirmeye alınacağını ifade etti.

ERDEMİR ŞİKAYET EDİLDİ

MÜSİAD üyeleri de yatırım açısından yaşadıkları sıkıntıları anlatıp çözüm yolunda destek istedi.

ERDEMİR’in tüm kararlara ve çağrılara rağmen dolar kurundan vazgeçmemesinin Zonguldak ekonomisini etkilediğini belirten MÜSİAD üyeleri, doların 4,5 civarında sabitlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla alınan kararlara rağmen ERDEMİR’in dolar kurundan vazgeçmemesinin anlaşılır bir davranış olmadığına dikkat çeken işadamları, Vali Ahmet Çınar’dan sorunun aşılması yönünde destek istedi.

Editör: Haber Merkezi