Ramazan ayı boyunca Zonguldak'ta 19 mahallede düzenlenen iftar programlarına katkısı olanlara Vali Ahmet Çınar teşekkür yemeği düzenlendi. 

Polisevi’nde düzenlenen yemeğe, Vali Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan,  Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, il Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Memur-Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve daire müdürleri ile organizasyonda emeği geçen ve görev alanlar katıldı.

Yemekte katkısı olanlara üzerinde isim yazılı olan teşekkür belgesi ile hediyeleri bizzat kendilerine takdim edildi.

ZONGULDAK’TA 105 BİN KİŞİYE İFTAR VERDİK

Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, duygusal bir açılış konuşması yaptı. Ramazan ayı boyunca yaşadıkları hatıralardan bahsetti. Taşdan, “Zonguldak’ta 105 bin kişiye iftar verdik” dedi.

Taşdan, “Bu seneki Ramazan ayında sayın Valimizin öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının katkıları ve çalışma arkadaşlarımızın büyük gayretleriyle Zonguldak’ta çok hayırlı bir Ramazan geçirdik. Bu organizasyonda bir ay boyunca 105 bin kişiye yemek ulaştırıldı. Herkesin şahit olduğu gibi bu faaliyet sayesinde halkın ve özellikle ekonomik durumu iyi olmayan insanlarımızın dualarını aldık. Cenab-ı Allah’ın yardımıyla çok olumlu bir faaliyet oldu. Bu faaliyette emeği geçen başta Sayın Valimiz Ahmet Çınar olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“İYİLİK YAPMAYAN MUTLU OLAMAZ”

Ardından ise Vali Ahmet Çınar konuşma yaptı. Konuşmasında iyilik yapmayanın mutlu olamayacağını belirten Vali Ahmet Çınar şunları söyledi:

“Dinimizde güzel bir hadis-i Şerif vardır; ‘Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır’ diye, bu hadisi Şerife göre bu şehrin en hayırlı insanlarından bir kısmı sizlersiniz diyebiliyoruz rahatça. Yine ‘Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ diyor Sevgili Peygamber Efendimiz. Komşumuzun aç kalmaması için, şehrimize misafir olarak gelen mülteci komşularımızın aç kalmaması için çok güzel işler yaptık. Saymakla bitmez arkadaşlar. Ne kadar güzel söz söylesek yetmez. Burada sadece Ramazan’dan bahsedildi. Ayrıca Bir Mülteci misafirimiz vardı ve onunla ilgili daha önce başlayan faaliyetler vardı. Bunlardan bahsedilmedi. Onları da ben buradan ifade etmek istiyorum. Sivil toplum kuruluşları belirli bir amaç için bir grup insanın bir araya gelmesi, bu amacı gerçekleştirmek için de faaliyet göstermesi, davet etmesi demektir. Bugün burada değişik alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri var. Hepsi iyilik ve güzellik yapan arkadaşlarımız. Burada büyük bir gönül işi var, fedakarlık var, zamanından, cebinden, ailesinden çok büyük bir fedakarlık var. Burada yüksek bir anlayış var, insani duyguların güzelliğin yansıması var. Bir iki gün değil, uzun zaman sürekliliği olan çok güzel bir faaliyet oldu. Organizasyonu mükemmel olan çok güzel bir çalışma oldu. Bunu hem mülteciler için söylüyorum hem de Ramazan ayındaki organizasyon için söylüyorum. Hem de diğer yapılan ve bilinmeyen güzel faaliyetler için bunları söylüyorum. Ben bu şehrin Valisi olarak hepinize çok teşekkür ediyorum ve her biriniz, emin olun madalyayı hak etmiş insanlarsınız. Çünkü bu büyük fedakarlıklarla mesai sonrasında özveriyle yapılan güzel işler var ve iyilikler var. Ve bir çok insanın da hayır yapmasına vesile olduk. Bu şehirde yapılan hayır faaliyetleri doğrudan ve dolaylı çok büyük ve güzel resim olarak mutlaka toplumumuza olmuştur. Bugün herkesin bu topluluğun yapmış olduğu güzel faliyetlerden etkilenmiş olmamalarına imkan yok. İyilik yapmazsak mutlu olamayız bu kesin. Cenab-ı Allah insanı böyle yaratmış. İnsan ne yaparsa yapsın içinde gönlünde ve kalbinde iyilik duygusu yüksek insani duygular olmazsa onun mutlu olmasına imkân yoktur.” 

BEN BU GÜZELLİGİN BÜTÜN ŞEHİRLERE ÕRNEK OLMASINI DİLİYORUM

Vali Ahmet Çınar konuşmasında Zonguldak'ta mülteciler ile birlikte başlayan çok güzel bireysel bir hareketin olduğunu belirterek “Ben bu güzelliğin tüm şehirlere örnek olmasını diliyorum” dedi. Konuşmasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirten Vali Ahmet Çınar sözlerine şu şekilde devam etti;

“Ben bu güzelliğin bütün şehirlere örnek olmasını diliyorum. Burada elbette bizim Valilik olarak desteğimiz olmuştur ama koordinasyonda ve organizasyonda görevlendirmiş olduğumuz sayın Vali Yardımcım Nevzat Taşdan, çok emek sarf etti. Tüm sivil toplum kuruluşlarının başkanları da ayrıca çok emek sarf ettiler. Mülteciler ile başlayan Ensar faaliyeti, Ensar grubu, insanlık anlayışı çok yüksek olan ensar hareketi ile birlikte bu şehrin sokaklarda dilencileri başka şehirlerde görüldüğü gibi perişan ve aç sefil olmadılar, hepsinin bir evi bir yuvası oldu. Bu şehirde onlar kendilerini yalnız hissetmediler. Hem bu şehrin insanları hem de mültecinin çocukları aradan uzun yıllar geçse de olup bitenleri asla unutmayacaklardır. Özellikle mülteci çocukları bizi çok anlatacaklar, durumlarını anlatacaklar. Söyleyecek çok şeyleri var. Ben bu güzelliğin bütün şehirlere örnek olmasını diliyorum. Biz güzel bir iş yaptık, biz çok iyi bir iş yaptık, biz çok zor olan bir işi başardık ve büyük bir organizasyon oldu. Sürekliliği olan bir proje ortaya çıkmış oldu.”

VALİ ÇINAR,  ÇİFTLİK KURALIM TEKLİFİNDE BULUNDU

Zonguldak'ta çiftlik kurulması gerektiğini belirten Vali Ahmet Çınar sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu tecrübe, bir faaliyetin yerine getirilmesi tecrübesi oldu. Bundan sonra hem kendi şehrimizin insanlarına hem de bu şehrin misafiri olan insanlara çok faydalı olacak daha güzel şeyler yapacağız. Yardım yaparken de kimseyi ayrılmadık. Benim bazı tekliflerim oluyor arkadaşlarıma. Yenisini de yapabiliriz ama hazır güzel şeyler yapmış ve başarmış iken gelin hep birlikte Zonguldak'ta bir çiftlik kuralım. Burada bağımlılıkla ilgili sorunu olan, çok çaresiz olan kardeşlerimizin çocukları, insanları burada çalışsın ve burada üretim yapalım. Bu işin ticari tarafı da olsun. Orada çalışanların çalıştığı kadar bir para kazandığı sistemde kuralım.”

DAHA GÜZEL İŞLERİ HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Daha güzel işleri hep birlikte başaracaklarını belirten Vali Ahmet Çınar,  “Şimdi Zonguldak'ta ilk defa biz ramazan ayını hissettik diyorlar. Bu sizlerin sayesinde oldu. Bu çok güzel bir şey. Şimdi Zonguldak'ta bu kadar da olmaz dedirtecek kadar güzel işler yaptık arkadaşlar hepinizin eline sağlık. Hepiniz tekrar yeniden hoş geldiniz ve bu sizin emeğiniz. Birlikte çok güzel işler yaptık ve inşallah bundan sonra daha da güzellerini yapacağız. Biz hep birlikte güzel işler yapmanın güzelliğini görmüş olduk. Ve herkese de iyi ve güzel şeyler yapılabileceğini göstermiş olduk. Ben tekrar hepinizin eline sağlık diyorum. Fedakârlıklarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ama bu iş burada bitmeyecek, bu güzellik yeni başlıyor diyorum ve daha büyük ve daha güzel işlerde hep birlikte olacağız” dedi.

VALİ TAKDİRNAME VERDİ

Konuşmanın ardından Vali Çınar katkısı olan kurum ve STK yetkililerine takdirname verdi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi