''HİÇ KİMSE ENDİŞELENMESİN''
Vali Erdoğan Bektaş iş başvurusu yapanları ziyaret etti. Bektaş, ''Kura konusunda hiç kimsenin en ufak bir endişesi dahil olmasın. Bu süreç bizim gözetimimizde başlatılıp sona erecek.''
Dedi.

Türkiye taşkömürü Kurumu'na ilk müracaatlarının başlaması nedeniyle binlerce kişi sıraya girdi.
Zonguldak İŞKUR bölge Müdürlüğü'nde müracaat alınmaya başlandı.Vali Erdoğan Bektaş da İŞKUR müdürlüğünü ziyaret ederek Türkiye Taşkömürü Kurumu'na müracaat eden vatandaşlarla görüştü. İŞKUR çalışmalarını kontrol etti. İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Vali Erdoğan Bektaş yaptığı açıklamada:

''Bugün itibariyle Türkiye taşkömürü Kurumu'na müracaatları başladı.Türkiye taşkömürü Kurumu'na müracaat süreci başladığı ve bizler bu yoğunluğu bekliyorduk.Olabildiğince müracaat şeklini rahatlatmaya ve geliştirmeye çalıştık.Şu anda tüm belediyelerden müracaat edilebiliyor Ticaret ve Sanayi odalarının tamamında müracaat edilebiliyor. Burada İŞKUR ofislerinden müracaat mümkün. Ayrıca ALO 170 'den de müracaat etmek mümkün. Bu müracaat türlerinin her birini bir birinden bir üstünlüğü yoktur.Ayrıca 12'sinde ve 18'ine başvuran arasında hiçbir fark yoktur.Her başvuran kişi bir müracaat numarası alacaktırO numarada noter kurasına gelecektir. Verilen numaraların hiçbirinin birinden önceliği veya hiçbir farklılığı yoktur.Biz bu sürecin başından sonuna kadar olabildiğince objektif ve herkesi tatmin edecek şekilde yürüteceğiz .Gözleyeceğiz ve sonuçlandıracağız..
Akşamdan bekleyen arkadaşlarımız oldu gece sokakta bekleyenler oldu doğrusu üzüldük,burası kalabalık gördüğünde dönüp ertesi gün de gelinebilir,sakin olduğunda gelinebilir burada bizim bir sıkıntımız yok .Biz Vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.Memurlarımız müracaatçı bekliyor vatandaşlarımızda beklerse bizde onların müracaatlarını alırız ama biz istiyoruz ki vatandaşlarımız zahmet çekmesin rahat rahat gelip kayıt olsunlar.Son kişiler müracaatı alıncaya kadar bu süreç devam edecektir.Yani ayın 18 oldu saat 5 oldu burada bekleyen kuyruklu insanlar varsa o insanlarda alınacak kayıtları yapılacak.Müracaat edenlerin tamamını alacağız ve hiç kimsenin en ufak bir endişesi bile olmasın.
Kura konusunda hiç kimsenin en ufak bir endişesi dahi olmasın. Bu süreç bizim gözetimimizde başlatılıp sona erdirecek.Çok şükür iyi gidiyoruz da hayırlı olsun diyoruz. Ben gece ikiye kadar süreci takip ettiğim insanlar bekliyor yine de gerçekten buna lüzum yok.Son müracaat alıncaya kadar süre hiç bitmeyecek bunu herkes böyle bilsin.
İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu'da 12 18 şubat tarihlerinde haftasonları da dahil aralıksız çalışacaklarını söyledi. Tüm personelimize görev başındayız dedi
(HABER-ERCAN DEMİR)



Editör: Haber Merkezi