VALİ AHMET ÇINAR DÜZENLENEN VEDA YEMEĞİNDE DUYGUSAL BİR KONUŞMA YAPTI.

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’a veda yemeği düzenlendi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş ve Valilik Özel kalem Müdürlüğü tarafından düzenlenen veda yemeğine Garnizon Komutanı Askerlik Şubesi Başkanı Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Gökhan İnan, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Erdoğan Demir, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, TSO Başkanı Metin Demir, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

DEMİRTAŞ: ‘BİZE HER ZAMAN ÖRNEK OLDUNUZ’

Duygusal anların yaşandığı gecenin açılış konuşmasını İl Özel İdaresi Genel sekreteri Recep Demirtaş yaptı. Demirtaş konuşmasında Vali Çınar’ı hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek şunları söyledi:

“38 yıllık devlet memuriyet hayatımda çok veda konuşmaları yaptım. İnanın en zor konuşmamı bu akşam yapacağım. Başarı zamana, yere göre değil insana göre verilir. İlimiz için yılmadan, yorulmadan en güzelini yapmaya çalıştınız. Çalışmalarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Devletimizi Zonguldak’ta en iyi şekilde temsil ettiniz. İnsan sevginiz, dürüstlüğünüz, alçak gönüllüğünüz, dostluğunuz hem bizlere hem de ilimize örnek olmuştur. Biz sizin dostluğunu, sevgini kalbimizde sonuna kadar saklayacağız” dedi. 

AKDEMİR: VALİMİZLE VEDALAŞMIYORUZ

Vedaların zor olduğunu söyleyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir şöyle konuştu: “Vedalar zordur, her zamanda söylüyorum,  bazen kelimeleri bir birine sığdırmakta  zorunluk çekersiniz.  Gerçekten Vali Ahmet Çınar o kadar mükemmel ve değerli  bir insan ki, inanılmaz bir kimlik kendisi.  Özellikle Zonguldak’ın birleştiriciye ihtiyacı vardı. Sadece Zonguldak’ın değil tüm dünyanın ihtiyacı var.  Ama sayın valimin geldiği günden bugüne kadar gerçekten bürokratta ki  arkadaşlarımızla bizleri hep bir araya getirerek düzgün bir şekilde konuşarak yapılması gerekenleri yaptı ve  bizlere bir ders verdi. Gerçekten de ders verdi bizlere.  Bu anlamda ayrıca mutluyum. Bizler valimizle beraber olduğumuz zaman yüzümüz gülüyordu.  Bürokrattaki arkadaşlarımızın hepsi rahat bir şekilde makamına girebilir ve oradan da rahatlıkla çıkabilen bir rahatlık vardı.  Buda Valimizin hem idarecilik hem de devlet adamlığından karşı tarafa yansıtmasından kaynaklanıyor.  O anlamda bürokrattaki arkadaşlar mutluydular.  Ben ayrıca mutluydum, kendisinin yenilikçi, atılımcı ruhu projeci ruhu ve onu uygulamak isteyen, sadece kağıt üzerinden değil kavrayıp onu uygulamak isteyen bir yapısı vardı.  Üzgünüz kendisini erkenden ilimizden gitmesine. Keşke uzun süre biraz daha ilimizde kalsaydı. Kendisine yeni hayatında başarılar diliyorum. Kendisini çok özleyeceğiz” dedi.

TAŞDAN TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan’da, Vali Çınar’ın Zonguldak’a önemli hizmetler verdiğini belirterek kendisine teşekkür etti.

ÇINAR: ZONGULDAK’I ÇOK SEVDİM

Son olarak konuşan Vali Ahmet Çınar ise oldukça duygusaldı.

Konuşmasında Zonguldak’ı çok sevdiğini belirten Vali çınar, şunları ifade etti:

"İşin aslı Ben kaymakamlığımdan itibaren atandığım zaman gece karanlığında şehre gidiyordum, sabah da makama gidip insanlarla müşerref oluyordum. Bu bir yöntemdir. Bir merasim olmasın diye davullu zurnalı karşılama olmasın diye böyle yapardım. Gideceğim zamanda 'ne zaman gideceksiniz?' diye sorarlardı. Ben size haber vereceğim deyip sabah erken çaktırmadan çekip gidiyordum. Burada da bu vardı işin aslı. Bu yemekler anlamlı ama herkesi çağıramıyorsunuz, unuttuklarınız oluyor. Gönül kırıklığı oluyor. Dolayısıyla çok haz almadığım bir iştir ve sabah çekip gitmek benim aklımdaydı. Sonra belediye başkanı, Özel İdare Genel Sekreterimizi kırmadık. Bu yemeği tertip etmek için çok ısrar ettiler" dedi. 

ÇINAR, VALİLER KARARNAMESİNE GENEL BİR ELEŞTİRİ YAPTI

Valiler Kararnamesinde kısa süreli görev yapan valilerin görevden alınmasını eleştiren Çınar,”Bu kararname Türkiye'nin olağan işlerinden, rutin işlerinden. Çok yaşanan işlerinden. Her valinin yaşanan işlerinden. Bu böyle ama doğru işlerinden değil. Beni almalarından asla konuşmuyorum. Genel bir sistem eleştirisi yapıyorum. Bundan devlet millet zarar görür. Sadece vali kararnamesi değil. Bütün bu tür değişiklik atamalardan bahsediyorum. Bir vali şehre gelince zaten 2-3 ay hoş geldin gibi merasimlerle geçiyor. Nefes alamıyor. Sonra sanayi etrafı tanıyacak derken 8 ay gidiyor. Şehri görüp kapasitesini anlayıp hamle yapacağı daha depara kalkacağı dönemde görevden alınması büyük bir zaman ve insan israfı. Bunu lütfen kendimle ilgili algılamayın. Ben her meydanda rahat konuşan bir adamım. Şu an mevzu bu olduğu için bunu söylüyorum." dedi.

MERKEZE ALINMAMDA AK PARTİ’Lİ YÖNETİCİLERİN BİR ETKİSİ YOK VE BU TÜR SÖYLENTİLER YANLIŞ

Son olarak görevden siyasi güçler tarafından alındığı yönünde ki açıklamaları da değerlendiren Çınar, "Bu adam niye merkeze alındı? Herkesin aklına şu da gelir. Yerel siyaset. Tabi oklar iktidar partisine gider. Fitne ve fesatla görevden bunu mu aldırdılar diye insanın aklına gelir. Bunu net söylüyorum. İktidar partisinin il başkanı da burada. Ben il başkanımız ve milletvekillerimizden en ufak nezaketsizlik görmedim. CHP milletvekillerimizden öyle. Son derece nazikler. Benim burada kalmam için ilgili makamlara ilettiklerini de ben biliyorum. Bu yüzden hak geçmemesi için bunu burada söyleme ihtiyacı duydum. Emekliye ayrılmayı düşünüyorum” dedi.

ZONGULDAK'TAN HUZURLU AYRILIYORUM

Zonguldak’tan huzurlu bir şekilde ayrıldığını belirten Vali Ahmet Çınar, sözlerine şu şekilde devam etti:

Yemeğe katıldığınız için teşekkür ediyorum. Vedalar zordur. Ben bu şehre alıştım. Ben bu şehrin kendisini alıştım insanına alıştım ve bu şehri Zonguldak'a çok sevdim. Zonguldaklıları çok sevdim, ayrılık emin olun zor bir şey. Bu bakımdan da ayrılmak emin olun bana daha zor. Ama benim bu belki 17 ayrılışım veda programım oluyor, antrenmanlıyız, tecrübeliyiz. Ama bu tecrübeli olmak hüzünlü ayrılış zorluğunu çok daha da azaltmıyor.Görevim esnasında hiçbir zaman ertelemedim, ihmal etmedim kasıtlı olarak, suistimal etmedim, istismar etmedim, kimseyi fikrinden dolayı ayırmadım bana göre herkes saygıdeğerdir selam verdiğim herkes saygıdeğerdir küçükten büyüğe fakirden zengine hiç fark etmez insan insandır. Değerli arkadaşlar biz Kamu görevli olarak tanıyoruz görev alıyoruz. Görev çok hassas bir şeydir, namus meselesi bir hak konusudur. Biz bu görevi aldık ve elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Kimse mükemmel değildir. Hem mükemmel değiliz hem de elimizde sihirli bir değnek yoktur ama niyetimiz iyi olursa gayretlerimiz çalışmalarımız çabalarımız samimi olursa daha kolaylaşır. Ben dönüp arkama baktım zaman vicdanen kendini huzurlu hissediyorum. Gayret ettiğimi düşünüyorum. Ben samimi çalıştım, gayret ettim, elimden geleni yaptım, dolayısıyla arkama baktığımda huzurluyum.

ZONGULDAKLILARIN BENİ SEVME GERÇEĞİNİ SEVDİM

Zonguldaklılarında kendisini sevdiğini belirten Vali Çınar, “Ben göreve başlarken Zonguldaklıların beni sevme ihtimalini sevmiştim. Ama görüyorum ki Zonguldak arın beni sevme gerçeğini sevdiğim şimdi, bu güzel bir şey. Çok teveccüh gördüm, bakışlardan konuşmalardan muhabbetlerden bunu anladım. Bu bizi gururlandıran bir şey. Dönüp arkamıza baktığımız zaman utanmamak için çok önemli bir gösterge” dedi.

ARKAMIZDAN TENEKE ÇALINMAYACAK

Konuşmasında Yaşar kemal’in teneke romanından bir kesit sunan Vali Çınar, “Meşhur bir Yaşar Kemal'in teneke diye bir romanı vardır. Bir kaymakam atandığı yerde karşılarken davul zurna ile karşılanıyor. Sonra devlet adamlığı yapıyor bir ağa var orada sistemi bozuluyor. Sonra bir yolunu bulup gönderiyor Kaymakamı ve giderken Arkasından teneke çaldırıyor. Bizim arkamızdan teneke çalınmayacağını ben gördüm ve bu bizi çok mutlu etti. Ben bu şehri sevdim bu şehrin insanlarını sevdim bu huzurla buradan gidiyorum. Allah'a emanet olun. Ailenize çocuklarınıza sağlıklı huzurlu mutlu olun inşallah. Türkiye'mizin önü çok açık gerçekten büyük adımlar dev gibi gidiyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Hepinizi saygıyla selamlıyorum hoşça kalın.” dedi.

Vali Ahmet Çınar a yaptığı veda konuşmasının ardından yemeğe katılanlar hediyelerini takdim ettiler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi