Zonguldak'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi açıldı.

Zonguldak Valiliği himayelerinde TÜĞVA (Türkiye Gençlik Vakfı) Zonguldak il Temsilciliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Fotoğraf Sergisi'nin açılışı Vali Mustafa Tutulmaz tarafından gerçekleştirildi.
Devlet Güzel Sanatlar galerisinde düzenlenen sergide 15 Temmuz hain darbe girişimini yansıtan toplam 34 fotoğraf yer alıyor. Bugün açılan sergi 15 Temmuz'da kadar açık kalacak.
Serginin açılışına Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl jandarma komutanı albay Gönen Süsü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Rektör Mustafa Çufalı ile ile protokol üyeleri katıldı.

Serginin açılışında ilk olarak din görev sırasında kur'an-ı Kerim okundu ve ardından İl müftüsü Aşır Durgun dua etti.

Vali Mustafa Tutulmaz sergi açılışında yaptığı konuşmada, " Bugün milli birlik etkinlikleri ile ilgili ilk programı başlatıyoruz. 2016 yılında hain terör örgütünün vatandaşlarımıza silahlarıla, top, tüfekleriyle geleceklerine ipotek koyma gşrişimine vatandaşlarımız silahların önüne geçerek bir özgürlük mücadelesi vermiştir. Bunun sonunda millet kendi egemenliğini kendi oluşturmuştur. Bunun anısına bu hafta milli birlik beraberliği yeniden sağlıcaz beyinlerin yıkanmamasını beyinlerin özgür kalmasını sağlamaya çalışcaz, hafta boyunca bütün etkinliklere vatandaşların katılmasını istiyorum birlik mesajinı hep birlikte verelim şehitlerimize Allah'tan rahmet , gazilerimize sağlık sıhhât ve uzun ömür diliyorum. Halkımızın etkinliklere pandemi ölçüleri çevresinde katılmasını istiyorum Allah tekrar bize bu tür olumsuzlukları yaşatmasın." Dedi.

Adından serginin açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler 15 Temmuz hain darbe girişiminin yansıdığı fotoğrafları incelediler.

Vali Mustafa Tutulmaz ardından sergi anı defterini imzaladı ve tügva mektubu gençlerle birlikte fotoğraf çektirdi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi