Halk gününe katılan karı koca çift, maaş alabilmek için eşinden boşandığını ancak birlikte yaşadığını söyledi!

Vali Mustafa Tutulmaz halk gününde vatandaşların sorunlarını dinledi.
Halk gün toplantısına Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ve ilgili daire müdürleri katıldı.

KAMU ARAZİSİNE YANLIŞ BEYANLA TAPU ALINDI İDDİASI

Bakacakkadı merkez Mahallesi'nde kamu arazisi ne yanlış beyanla tapu almaya çalışacağım kişiyi valiye şikayet etti. Vali Mustafa Tutulmaz tapu müdürüne yönlendirerek arsaya bakılmasını istedi.


Vali Tutulmaz, Heyelan nedeniyle evi yıkılan, eşi vefat eden ve maddi sıkıntıları yüzünden evini boşaltmak istemeyen vatandaşın sorununu AFAD müdürü ne sordu. AFAD müdürü Ahmet Güngör evi boşaltmak için 6 bin lira yardım edildiğini ancak bu yardımı alabilmek için evi boşaltması gerektiğini söyledi. Vatandaş gidecek yeri olmadığını bu yardımın kendisine verilerek evini tamir ettirmek istediğini söyledi. Yağışlar yüzünden birçok evin heyelana maruz kaldığını belirten Vali Tutulmaz evi boşaltması şartıyla 6.000 lira yardımın verilebileceğini söyledi. Evi boşalttı takdirde yapıldıktan sonra evine geri dönebileceği nin altını çizdi. AFAD müdürü ile görüşüp bir yol bulunmasına söyledi.

KENDİ KENDİNİ İHBAR ETTİLER
Halk günü ne eşi ile birlikte gelen engelli vatandaş yardım alabilmek için eşinden boşandığını ancak ihbar edildikten sonra para cezasına çarptırıldığını veı ödeyemeyince de mahkemelik olduklarını söyledi. Devletten maaş alabilmek için herkesin başvurduğu yönteme kendilerinin de başvurduklarını ancak yakalandıklarını Vali Tutulmaz a anlatan engelli vatandaş 28 bin lira ceza yediklerini ancak bunu ödeyemedik lerini anlatarak yardım istedi. Herkesin yaptığını örnek alarak onların yaptığını yaptık fakat yakalandık şimdi cezayı ödeyemiyoruz. Vali Tutulmaz dan iş istediler. Vali Tutulmaz merkezde iş konusunda sıkıntı olduğunu ancak kendilerini çaycuma'daki tekstil fabrikasında iş imkanı olduğunu orada çalışıp çalışamayacak larını sordu. Çaycuma'ya gidemeyecek lerini belirten aileyi Vali Tutulmaz Sosyal yardımlaşma yönlendirdi.

ÇOCUĞUNUN EĞİTİMİ İÇİN KREDİ ALDIĞINI SÖYLEDİ AMA KAZI KAZAN BAYİ AÇMAK İÇİN ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Eşiyle beraber halk gününe katılan emekli, çocuğu çocuğun eğitimi için ilk önce Kredi aldığını ve 3000 liralık emekli maaşını bankaya yatırdıklarını söyledi ancak Vali inanmayınca krediyi kazı Kazan bayi açmak için ne aldığını itiraf etti.
Halk günü de çok sayıda vatandaş katılarak Vali Mustafa oturmalı sorunlarına bizzat ileterek çözüm talep ettiler.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi