Vali Mustafa Tutulmaz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı yayınladı. Vali Tutulmaz mesajında şu düşüncelere yer verdi;

''Milli birlik ve beraberlik ruhu ile güçlenen, milli iradenin hayat bulduğu, Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. yıl dönümü ile Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yarınlarımızın güvencesi sevgili çocuklarımıza armağan ettiği “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı sevinç ve gururla hep birlikte kutluyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin umutsuzluğun, zor ve sıkıntılı günlerin yaşandığı bir süreçte açılması, milletçe azim ve kararlılıkla yürütülen milli mücadelenin başarıya ulaşmasında, zaferle taçlandırılmasında önemli bir dönüm noktası olmuştur.

23 Nisan 1920’de toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi, aldığı tarihin akışını değiştiren kararlarla, aziz milletimizce, yurdumuzun bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğimizin korunması yolunda yürütülen çabaları yönlendirmiş, milletimize moral ve güç kaynağı olmuştur. 

İşte o nedenle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde asil milletimizce başlatılan kurtuluş ve Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üstlendiği rol çok önemlidir.

Milletimizin azim, inanç ve kararlılıkla yürüttüğü ve zaferle çıkılan istiklal ve istikbal mücadelesi sonucunda bağımsız ve özgür yaşama irademiz ve egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olduğu tüm dünyaya ilan edilmiş, Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir ülke olarak dünyadaki saygın yerini almıştır.

Atatürk büyük zorluklarla kurulan Türkiye Cumhuriyetini, geleceğimizin teminatı ve en değerli varlığımız gördüğü çocuklarımıza emanet etmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü sevgili çocuklarımıza bayram olarak armağan ederek, onlara verdiği değeri, duyduğu güveni ve sevgiyi göstermiştir.

Sevgili çocuklarımızın da; kendilerine emanet edilen cumhuriyetimizi, özgürlük ve bağımsızlığımızı ilelebet koruyup kollayacaklarına, milli ve manevi değerlere bağlı, insan haklarına saygılı, çok okuyan, araştıran, sorgulayan, özgüveni

yüksek, bilim ve teknolojiyi takip eden donanımlı bireyler olarak ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye yolunda yarınlara güvenle taşıyacaklarına yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Milletimizin ve sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.''

Editör: Haber Merkezi