Zonguldak'ta 15 Temmuz nedeniyle demokrasi nöbeti başladı. Törende, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da, hain darbe girişimini kınadı.

Zonguldak'ta 15 Temmuz nedeniyle demokrasi nöbeti başladı. 
Törende, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Vali Mustafa Tutulmaz da, hain darbe girişimini kınadı. 
Vali Mustafa Tutulmaz; "Ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasal varlığını yıkmak için hain bir girişim uygulandı. Uçaklardan bomba atan hainlere karşı Cumhurbaşkanımızın çağrıları yanıt bulmuştur."dedi.

Vali Tutulmaz yaptığı konuşmada sözlerine şekil ve devam etti:

"15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz, milli iradeye, onun temsilcisi olan meclisimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza FETÖ terör örgütünce yapılmaya çalışılan tarihimizin en büyük, en hain, en sinsi darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır.

Demokrasi tarihimizin dönüm noktası olan bu hain kalkışmanın beşinci yılında, hain darbe girişiminin, aziz milletimizin tarihe geçen destansı direniş ve milli mücadele ruhuyla engellenmesiyle büyük bir gururu yaşarken, 251 kahraman güvenlik görevlisi ve vatandaşımızın şehit olması, 2194 vatandaşımızın ise gazi olması nedeniyle büyük bir hüznü de yüreğimizde taşıyoruz.

Tarihi boyunca hürriyeti, birlik ve beraberliği uğrunda azim, inanç ve kararlılıkla mücadele eden, ödün vermeyen, asil, cesur ve necip milletimiz, bunun en son örneğini 15 Temmuz 2016 gecesi göstermiş, o kutlu gecede, Milli İradeyi yok saymaya çalışan,aklını kiraya vermiş, dış güçlerce yönlendirilen ve kullanılan, şuursuz, alçak FETÖ hainlerine karşı Milletimizin, ülkemizin geleceğine, milli irade ve demokrasiye sahip çıkmıştır.

15 Temmuz 2016 gecesi, devletimizinbüyük ve güçlü Türkiye yolundaki inançlı, kararlı ve hızlı yükselişini, bölgemizdeki gücünü ve etkinliğini hazmedemeyen, ülkemizin ekonomik, toplumsal ve siyasaldüzenini yıkmak, varlığımızı, birlik ve beraberliğimizi yok etmek, bizleri karanlığa boğmak amacıyla hareket eden hainler, kalleş bir planı uygulamaya koyarak soysuzca bir darbe girişimine yeltenmişlerdir. 

Bu asil millet; düşmana çevrilmesi gerektiğine inandığı silahların kendisine yönelmesiyle birlikte, tankları insanımızın üzerine süren, kurşun yağdıran, uçaklardan bomba atan hainlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın dik ve kararlı duruşu ile“halkın gücünün üstünde bir güç tanımadığını” ifade eden konuşması ve çağrısının ardındancanını ortaya koyarak bu aziz vatanı korumuştur. 

15 Temmuz gecesi Demokrasi, İstiklal ve istikbalimizden asla taviz verilmemiş, milletimizin varlığına, birliğine, dirliğine ve demokrasisine yönelen tehdidi bertaraf etmek için FETÖ Terör örgütüne ve hain harekete karşı gereken cevap milletimizce verilmiştir.

Geçtiğimiz süreçte FETÖ ve darbecilerle mücadelede önemli bir yol kat edilmiş, büyük bir başarı sağlanmış, mücadele halen etkin bir şekilde devam etmektedir, kararlılıkla devam etmektedir.

Hain FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 gecesi kalkıştığı alçak, hain darbe girişimini ve ihaneti buna karşılık olarak aziz milletimizce canı pahasına ortaya konulan onurlu direnişi milletimiz hiçbir zaman unutmayacak, anlatacak ve hatırlatacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; devleti ve milleti uğrunda bizlerin huzuru ve refahı için gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. 

Bu aziz vatan için her zaman olduğu gibi bundan sonra da demokrasi, birlik ve beraberlik nöbetimiz sonsuza dek bitmeyecek, dimdik ayakta duracak; vatan milletin, irade milletin olacaktır. 


(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi