Vali Mustafa Tutulmaz, Engelliler Haftası ile ilgili kutlama mesajı yayınladı. Tutulmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi;

''Engellilik yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil tüm kesimleri yakından ilgilendiren hassasiyetle yaklaşılması ve çok yönlü olarak ele alınması gereken ortak toplumsal bir sorundur.

Çağdaş bir toplum olmak, engelli bireylere sağlanan haklar, onların sosyal hayatta karşılaştıkları zorluklara ve sorunlara karşı hayata geçirilen kapsayıcı uygulamalarla yakından ilgilidir.

Engellilerin toplumla iç içe yaşayarak bütünleşmelerini, çalışma hayatı ve sosyal yaşantımızda eşit bireyler olarak yer almalarını, sosyal hayatta karşılaştıkları zorlukları ve yaşadıkları sıkıntıları aşmalarını, sağlık, eğitim ve benzeri hizmetlerde olabildiğince faydalanmalarını sağlamak bizlerin görev ve sorumluluğudur.

İnsana yaşama azmi ve gücü veren en önemli duygular sevgi, saygı ve paylaşmaktır. Engelli bireylerin kendilerine tanınan temel hak ve özgürlüklerden tam anlamıyla yararlanmalarını sağlamak, onlara sahip çıkarak ailelerine destek olmak görevimiz olduğu kadar güzel ve anlamlı bir yaklaşımdır.

Devletimiz de engelli bireylerimizle hayatı birlikte paylaşmak, engelleri hep birlikte aşmak ve çağdaş bir yaşama imkânı sağlamak amacıyla, sosyal devlet anlayışı ve yaklaşımıyla hareket ederek her geçen gün memnuniyet yaratan yeni düzenlemeler ve çalışmalar yapmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyor, haftanın bir farkındalık oluşturacağına inanıyor, engelli bireylerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu uzun ömürler diliyorum.''

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi