Zonguldak Valiliği ekmek zammını yargıya taşımaya hazırlanıyor.
Valilikten yapılan açıklamada, itiraz sonuçlanıncaya kadar zamlıtarifenin uygulamasının tedbiren durdurulması için yetkili mahkeme nezdinde talepte bulunulacağı belirtilerek şöyle denildi.

"Bilindiği üzere Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odasının hazırladıkları ekmek fiyat tarifesi değişiklik talepleri Ücret Tespit Komisyonunca incelenerek, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulunun 22.02.2021 gün ve 4-1 sayılı toplantısında görüşülerek 24.02.2021 tarihinden geçerli olacak şekilde onaylanarak Valiliğimize bildirilmiştir.
İlgili tarifenin Ticaret Bakanlığının 17.02.2021 tarih ve 61482839sayılı yazı ile “… üretici lehine önemli ölçüde maliyet avantajı sağlanmış olduğu hususu da dikkate alındığında bir kilogram ekmeğin fiyatının 7,50-TL’nin üzerinde olacak şekilde yeni tarifelerin belirlenmesinin bu aşamada uygun olmadığı değerlendirilmektedir. ”denildiğinden iptal edilmesi istemiyle yazılan  yazıya, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından olumsuz cevap verilmesinden dolayı 5362 sayılı kanunun 62. Maddesi gereğince itiraz komisyonu oluşturulmuştur.
Ancak Komisyonun 03.03.2021 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda ekmek fiyat tarifesinin iptal edilmesi talebi itiraz komisyonun tarafından oy çokluğu ile reddedilmiştir. 
Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Talebi Hakkında Yönetmeliğin Fiyat tarifelerine itiraz başlıklı altıncı maddesinin 6. Fıkrasında “Komisyon kararına karşı, kararın kendilerine yazılı tebliğ tarihinden itibaren on gün içinde ilgililer, ticari davaları görmeye yetkili mahkeme nezdinde itirazda bulunabilir. Mahkemenin bu konuda vereceği karar kesindir” denilmektedir.
Bu itibarla söz konusu komisyon kararına itiraz edilmesi, ayrıca itiraz sonuçlanıncaya kadar mevcut tarifenin uygulamasının tedbiren durdurulması için yetkili mahkeme nezdinde talepte bulunulacaktır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi