Valilik Hasar Tespit Komisyonu üyeleri selde zarar gören esnafları ziyaret ederek hasar tespit çalışması gerçekleştiriyor. Hasar Tespit Komisyonunda Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun  Valilik, AFAD ve vergi dairesi yetkilileri bulunuyor.
ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, "Beklenenin üzerinde yağış nedeniyle özellikle Terakki Mahallesi'nde (Soğuksu) işyerleri su bastı.Valilik tarafından Hasar Tespit Komisyonu oluşturuldu ve bu komisyon olarak şuan da zarar gören esnafları ziyaret ediyoruz. Hasar Tespit çalışmalarına gerçekleştiriyoruz. Çoğu iş yerleri sahipleri biz kendimiz göğüsleriz dediler. 
Hasar Tespit Komisyonu olarak bizler zarar gören işyerlerini ziyaret ediyoruz ve hasarlı tespit ediyoruz ve bu raporları valiliğe sunacağız. Bu raporlar afet aracılığıyla İstanbul'da olduğu gibi Zonguldak'ta da esnaflara sayısız kredi gibi çeşitli imkânlarla destek olunacak" dedi.Zarar gören esnaflar da zararlarının bir an önce karşılanmasına ve bir daha böyle sel felaketinin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ettiler.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi