ZONGULDAK’TA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkan Hüseyin Şirin,  Siyasi Partilere 31 Mart yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyelik konusunda seçilebilecek noktalardan engellilerin aday gösterilmesi çağrısında bulundu.

Zonguldak'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Valilik binası önünde tören düzenlendi. Zonguldak Valiliği önünde düzenlen törene, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Belediye Başkan Vekili Erol Yolmaz,  Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Milli Eğitim Vekili Murat Kapucu, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner Özel Eğitim Okulu Müdür ve öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Törende, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk sunuldu. Törende Özel eğitim öğrencileri tarafından İstiklal marşı işaret diliyle okundu.Saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Dernek Başkanı Hüseyin Şirin, konuşmasında siyasi partilere anlamlı bir çağrıda bulundu. Şirin siyasi partilere engellilerin Belediye Meclis Üyesi olarak aday gösterilmesi çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Ülkemizde TÜİK verilerine göre nüfusumuzun yüzde 12,29'u engellidir. Bu orana göre ülkemizde ortalama olarak 10 milyon engelli yaşamaktadır. Şu gerçeği hiçbir zaman unutmamalıyız. Son 15 yılda ülkemizde engelliler için başta 2005 yılında çıkartılan engelliler yasası olmak kaydıyla gerçekten devrim niteliğinde kanun ve yasalar yürürlüğe konulmuştur. Ülkemizde ağır engelliler evde bakım ücreti, istihdam açısından kamuya yapılan engelli atamaları, yurt genelinde faaliyete geçen engelli bakım merkezleri, engellilerin kullandıkları ortez ve protezlerin az bir katkı ile devlet tarafından karşılanması yapılan çok değerli çalışmalardır. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Başkanı ve Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığımız 2014 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ülke genelinde hayata geçirdiği erişebilirlik izleme ve denetleme komisyonları çalışmalarında engelliler için hayati önem taşımaktadır. Engellilerin yaşadıkları il, ilçe ve beldelerde rahat hareket etmeleri ve hiçbir engelle karşılaşmadan istedikleri yerlere erişebilmeleri çok büyük önem taşımaktadır.”

Tören, bir öğrencinin şiir okuması ile son buldu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi