Zonguldak Valiliği Meteoroloji hava tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, Bartın, Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ise Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiği duyuruldu. 
 
Yapılan açıklamada; “Bölge genelinin Parçalı ve az bulutlu zamanla kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Bati Karadeniz çevrelerinin (Bartın, Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının 2 ila 5 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzey kuzeybatı yönlerden hafif ve orta kuvvette, yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği beklenmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Düzce, Zonguldak ile Bartın çevreleri yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır” denildi.(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi