VALİLİĞE GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI YERLEŞTİRİLDİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan; “Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Zonguldak Valiliği’ne geri dönüşüm konteynırları yerleştirildi.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan yaptığı açıklamada, “Sıfır Atık Projesi’nin sadece bir çevre duyarlılığı çalışması değil, insanlığın geleceği adına bir zorunluluk hareketi olduğunu belirterek, "Kamu kurumlarımız, hastanelerimiz, okullarımız, fabrikalarımız, üniversitelerimiz bu işin öncüsü olsun. Ülke çapında bir seferberlik başlatalım. Alışveriş merkezlerini, restoranları bu sürece katalım. Sonra bireylere ulaşalım, toplumu teşvik edelim. Sıfır atık farkındalığı dalga dalga evlere de yayılsın" demişti.

 

Zonguldak Valiliği tarafından da 25 adet ‘Metal, Cam, Kağıt ve Plastik’ olarak 4’lü ünite ile 25 adet 2 üniteli ‘Organik ve geri dönüşmeyen atık’ olmak üzere toplam 50 adet geri dönüşüm konteynırları görevliler tarafından katlara yerleştirildi.

Bundan sonra metal, cam, kağıt, plastik, organik ve dönüşmeyen çöpler, kontaynırların ilgili gözlerine atılacak. Böylelikle hem çevre kirletmemiş olacak, hemde atıklar ayrıştırılarak ekonomik değere dönüşecek.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi