Gergin geçen Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak 13.olağan il kongresinde mevcut Başkan Varol Demirköse Güven tazeledi.


Mevcut Başkanı Varol Demirköse ve eski merkez ilçe başkanı Niyazi Kıransoy'un İl Başkanlığı adaylığını koyduğu kongre gergin başladı.
Emniyetin olağanüstü tedbir aldığı kongre'de partililer içeri polisin üst araması sonucuyla girebilirler.

Kongre Divan başkanlığı için iki ayrı önerge verildi.
Birincisi Milletvekili Erkan Haberal başkanlığıdaki Divan listesi ikincisi ise Süleyman Yıldırım başkanlığındaki Divan listesi olmak üzere toplam 2 ayrı önerge verildi.
Önerge açık oylama usulü olarak oynamak isteyince Niyazi kıransoy itiraz ederek tüzük gereği kapalı olarak yapılması gerektiğini belirtti ve itiraz etti.
Bunun üzerine kongre uzun bir süre ara verildi.
Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Erkan Haberal Milliyetçi Hareket Partisi merkez yönetim kurulu üyesi Murat Kontra ve kurmaylar bir araya gelerek bir çalışma gerçekleştirdiler.Aradan geçen uzun bir süre sonra kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Erkan Haberal gereği Niyazi Kıransoy'u divan liste önergesinin kabul edilemeyeceğini belirtti. Bunun üzerine Niyazi kıransoy ve taraftarları Erkan Haberal'a sert tepki gösterdiler.Yapılan itirazın sonuçsuz kalması üzerine Niyazi Kıransoy  taraftarları sloganlar atarak kongre salonu terk ettiler.
Erkan Haberal burada yaptığı konuşmada kongreyi yönetmek üzere Devlet Bahçeli tarafından Divan Başkanı olarak gönderildiğini ifade etti.
Erkan Haberal yaptığı açıklamada Ayrıca Suriye'de Irak'ta, Libya'da, doğu Akdeniz'de ülke  için Cumhurittifakı olarak görev başında olduklarını ifade etti.

Ardından MHP MYK Üyesi Murat Kotra tarafından Devlet Bahçeli'nin kongre ve gönderdiği mesaj okundu. Devlet Bahçeli'nin mesajını partililer ayakta alkışladı.

Kongre Erkan haberal'ın Divan başkanlığında devam etti.

Faaliyet ve denetim raporunun onaylanmasının ardından İl Başkanı Varol demirköse yaptığı konuşmasında, davaya ve ülkü'ye sadakata vurgu yaparak partililere teşekkür etti.

MHP MYK Üyesi Murat Kotra , Parti il yönetim denetim ve disiplin Kurulu ve üst kurul delege isimlerini okudu ve seçimlere geçildi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi