Bayramda 4 günlük sokağa çıkma Kısıtlamasına rağmen vatandaşlar bayram şekeri kültüründen vazgeçmiyor.

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı arefe ve bayram günü oiöak üzere  4 günlük Sokağa çıkma kısıtlaması kararı alındı. vatandaşlar Cuma günü bayram alışverişlerini hızlandırdı.
Bayram şekeri ve çikolatası satın alan vatandaşlar ise kültürümüzü ve geleneğimizi yaşatmaya devam ediyorlar.
Vatandaşlar buruk bir bayram geçireceklerini evde olacaklarını ancak yine de bayram şekerinden vazgeçmeyecektirini ifade ettiler.
Bayram şekeri ve çikolatası satın alan vatandaşlar," nerede o eski bayramlar" diyerek  ancak yine de bayram şekeri alarak kendilerini mutlu etmeyi planladıklarını ifade ettiler.
Mağaza Müdürü Murat Kav, "Bu bayram buruk bir bayram geçireceğiz. Çünkü 4 gün boyunca kısıtlama olacak, vatandaşlar sokağa çıkamayacak sevdiklerinle beraber olamayacak. Ancak bayram şekeri satışlarımız yine de fena değil geçen sene oranla çok daha düşük ama bundan daha fazlasını da bekleyemeyiz Çünkü vatandaşlar sokağa çıkmayacakları için fazla almadılar.ancak yine de şeker Bayramı kültürümüzü yaşatmak için vatandaşlar alıyorlar. fiyatlarımızda da indirim yaptık gayet de uyguna satış yapıyoruz" ifadesini kullandı.
Vatandaşlar ise bayramı evde geçireceklerini söyledilet. 

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi