Korona Virüs ile mücadele kapsamında Zonguldak, yüksek riskli grupta turuncu renkte olarak belirlenmişti. Ancak vaka sayısındaki artışlar sebebiyle Zonguldak'ın kırmızıya dönecek iller arasında olduğu ifade ediliyor.
Kabine toplantısı sonrasında Zonguldak'ın durumu netleşecek
İlimiz genelinde artan vaka sayılarına rağmen caddelerin ise oldukça kalabalık olması,vatandaşların mesafe ve maske kuralara uymadıkları gözleniyor.Zonguldaklı vatandaşlar kırmızıya dönmek ve kısıtlamanın geri gelmesi konusunda oldukça tedirgin durumda.

Görüşlerini açıklayan vatandaşlar genel olarak maske, mesafe ve hijyen kuralına uyduklarını, ancak çevrelerinde uymayanları görmenin üzüntüsü içinde olduklarını ifade ettiler. 65 ve yaş üstü vatandaşlar, salgının yayılmasının kendilerinden kaynaklanmadığını çünkü sokağa çıkma kısıtlamasına uydukların ifade etti.Bir vatandaş kısıtlamanın tamamen kaldırılması gerektiğini belirtirken bir başka vatandaş ise artık halkın sabrının tükendiğini kaydetti. Başka bir vatandaşta belediyenin ilaçlamayı daha çok yapması gerektiğini ifade etti.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi