Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Zonguldak esnafına ve ticaret erbabına, "Ürünlerde bindirim değil İndirim yapın" çağrısında bulundu.Tüketicilere merdiven altı ürünleri tercih etmemesi uyarısında bulunan Ali Topaloğlu, ayrıca yetkililere sık denetim yapılması gerektiğini ifade ederek "Vatandaşın bayramı zehir olmasın" dedi.Vatandaşlar ayrıca alışveriş sonrasında kesinlikle fiş ve faturalarını almaları gerektiğini ifade eden Tüketici Derneği Başkanı Ali Topaloğlu şunları ifade etti:

"Kurban Bayramı geliyor. Biz özellikle bu anlamda Zonguldak esnafını, ticaret erbabının bir kez daha uyarmak istiyoruz. bu dönemde mutlaka yoksul ve dar gelirleri dikkate alarak vatandaşın rahat bir bayram geçirmesini sağlamak gerekiyor. Tüketicilerimizin rahat bir bayram geçirmesi için ürünlerde bindirim değil İndirim yaparak herkesin en azından rahat bayram geçirmesi sağlanmalıdır. Bu anlamda tüketicilerimiz de mutlaka seçici olmalı, merdiven altı ürünleri kesinlikle tercih etmemelidir. Yetkililer denetimleri mutlaka çok sık yapmalıdır. Bu anlamda biz kurban kesecek tüketicilerimizin de ya da bağış yapacakları bir kez daha uyarmak istiyoruz. Bağışlarınızı mutlaka sizin tanımadığınız bilmediğiniz herhangi bir kuruma bağış yapmayın. Çünkü bu konuda bu işi kötü kullanan bazı yerler de var. Tüketicilerimizin de bu anlamda kurban bayramını kutluyoruz."

FİŞ, FATURA ALMAYI UNUTMAYIN
Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu sözlerini, "Tüketicilere  bir kez daha söylüyoruz, mutlaka fiş ve faturasını alarak alışveriş yapsınlar diyorum" diyerek tamamladı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi