Vali Ahmet Çınar, Cuma günü düzenlediği basın toplantısında TTK limanı için, “Filyos limanının aktifleşmesiyle merkezde bulunan TTK limanın değerini kaybedecek. Dikenli teller, paslanmış görüntüler, tırlar sıkışmış şehirde uygun durmuyor. Bu liman şehirden kalkmalı, marina, yat limanı olmalı ve halkın gezeceği alan yaratılmalı” şeklinde konuşmuştu.

Vali Ahmet Çınar aynı toplantıda “Zonguldak’ta balıkçılık çok konuşulmuyor ve balıkçılığın gelişmesi adına Çalışma yapacağız. Nergis Park’ta balıkçı hali yaparak orada toparlanmayı düşünüyoruz” demişti.

Her iki konuyu da vatandaşlara ve balıkçı esnaflarına sorduk.

Vatandaşların çoğunluğu ise Vali Çınar’ın TTK limanı şehirden kalkmalı, marina, yat limanı olmalı ve halkın gezeceği alan yaratılmalı önerisine destek verdiler.

Vatandaşlar kent merkezinde yaşam alanlarını sıkıntı olduğunu ve yeşil alanlara ihtiyaç oluğunu belirttiler.

Vatandaşlar vali Çınar’ın önerisini yerinde olduğunu kaydettiler.

Bazı vatandaşlar ise bu önerine karşı çıkarak, “Vatandaş önce iş lazım aş lazım. Öncelik bu olmalı” diyerek olumsuz görüş belirttiler.

Balıkçı esnafları, seyyarlara izin verilmemesi kaydıyla nergis parkta yapılacak olan düzgün bir satış yerine taşınmaya itiraz etmeyeceklerini kaydettiler. Balıkçı esnafları merkez çarşısını çok eski olduğunu ve tedirgin olduklarını belirtiler.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi