"Müslüman ülkede yaşıyorsak Ramazan'da neden fiyatlar artıyor?"

Zonguldaklılar gıda ki fiyat artışına tepki göstererek, "Müslüman ülkede yaşıyorisek neden Ramazan'da gıda fiyatları atıyor" diye sordu.

Dar gelirli vatandaş isyanda!..
Esnaf zor durumda

Pandemi maddi ve manevi insanları olumsuz etkiledi. Ramazan ayı geldi. Kimileri alışverişlerini yapabildi kimileri ise yapamadı. Ramazanın vazgeçilmezi pidelere ise ilgi aynı. Dar gelirli vatandaş ise isyanda. 
Sokağın sesine kulak veriyoruz.
Ramazan ayı başladı vatandaşları öncesinde tatlı bir telaş sarmış ve alışveriş yapmışlardı. Kanal Z ekibi vatandaşlara geçinebiliyor musunuz, istediğiniz gibi alışveriş yapabiliyor musunuz sorularını yöneltti:

Vatandaşlar her istediklerini alamadıklarını sebze, meyve, patates, soğan, et, kıyma fiyatlarının yüksek olduğunu söylediler. Bazıları da emekli maaşlarının yetmediğini alışveriş yapamadıklarını kaydettiler.
Bir vatandaş ise, "Biz müslüman ülkede yaşıyoruz . Peki neden o zaman Ramazan'da hep fiyatlar artıyor" sorusunu yöneltirken, bir başka vatandaşta, "Her ramazan ayından bir öncekini mumla ararken şimdi 1 ay öncesini bile mumya arıyoruz" diyerek fiyat artışlarına dikkat çekti.


ESNAFLAR UMUTSUZ..
Esnaflar da pandeminin ekonomiyi olumsuz etkilediğini işsizliğin arttığını, ayrıca Ramazan ayının vazgeçilmezi pidelere de ilgi olduğunu belirttiler.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi