Bayburt Grubu tarafından yapılacak olan Merkez Cami’nin temeli atıldı

Zonguldak’ta Tır Parkı bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Bayburt Grubu tarafından yapılacak olan 3 bin 500 kişilik ve yaklaşık 30 Milyon liraya malolacak Merkez Cami’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Vali Ahmet Çınar, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, Merkez Caminin yapımını üstlenen Bayburt Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şentürk, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri ile çok sayıda davetli topluğu katıldı.

Bayburt Grup Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Şentürk: “Allah'ıma binlerce şükürler olsun ki böyle bir projede yer aldığımız için mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım bizlere bu projeyi söylediklerinde o kadar gururlandık ki. Şu anda biz Türkiye çapında inşaatı bitmiş faaliyette olmuş İzmir'de bir cami, Bayburt'ta rahmetli babam adına bir cami, Eskişehir’de ve Mersin’de olmak üzere 4 cami ile Türkiye’ni çeşitli yerlerinde 4 tane okul yapıyoruz. Ama bu projeyi bizi çok duygulandırdı” dedi.

Vali Ahmet Çınar: “Camiyi Bayburt Grup tek başına yapacak ve onlara çok teşekkür ediyoruz. Sanıyorum 30 milyon liraya mal olacak. Yapılacak olan bu cami Zonguldak’ın büyük eksikliğini tamamlayacaktır” dedi.

Zonguldak’ta Tır Parkı bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Bayburt Grubu tarafından yapılacak olan 3 bin 500 kişilik Merkez Caminin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma töreni Hz.Ali Camii İmam Hatibi Nizamettin Dereli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

RÜSTEM CAN: İLİMİZE HAYIRLI OLSUN

Törende ilk konuşmayı Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can yaptı. Can, camide emeği geçenleri kutlayarak, “Yüce Rabbim son nefesimize kadar hayır yollarında koşuşturmalı nasip eylesin” dedi.

BURHAN İŞLEYEN: CAMİİ EKSİKLİĞİ KENDİNİ HİSSETTİRİYOR

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen şunları söyledi: “Rabbim Zonguldak’a Güzel bir vesileyle bizi bir araya getirdi. Allah hepimize güzelliklerle bir araya gelmeyi nasip etsin. Zonguldak’a ilk gelirken en fazla bir dikkatimi çeken husus camilerin caddelerde binaların arasında, belki binaların arasında alt katına sıkışmış olması idi. Girer girmez dikkatimi çeken buydu. Efendimiz Medine'ye hicret ederken ilk yaptığı iş bir Mescit bina etmekti. Hakikaten caminin eksikliği merkezinin eksikliği çok kendini htiriyor. Eksiklik şimdi tamamlanıyor. Ve vesile olan her kim varsa cenabı hak onlardan razı olsun. Camiyi hayırlısıyla tamamlamayı nasip eylesin. İnşallah şimdiden Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere işçi takip eden çok kıymetli hocam başta olmak üzere hayırsever kardeşlerimizle Cenabı Hak daha nice güzel hayırlı ve rızasına uygun ameller yapmayı nasip eylesin” dedi.

AHMET ŞENTÜRK: ARTIK BİZ DE ZONGULDAKLIYIZ

Bayburt Grup Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Şentürk şunları söyledi: “Allah'ıma binlerce şükürler olsun ki böyle bir projede yer aldığımız için mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım bizlere bu projeyi söylediklerinde o kadar gururlandık ki. Şu anda biz Türkiye çapında inşaatı bitmiş faaliyette olmuş İzmir'de bir cami, Bayburt'ta rahmetli babam adına bir cami, Eskişehir’de ve Mersin’de olmak üzere 4 cami ile Türkiye’ni çeşitli yerlerinde 4 tane okul yapıyoruz. Ama bu projeyi bizi çok duygulandırdı. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan. Bizler Bayburt'tan 1975 yılı ilk önce Ankara'ya göç eden bir aileyiz. Ankara’da müteahhitlik sektörüyle başladık ve 1985 yılında ilk önce Zonguldak’a geldiğimizde; Çaycuma Karakoç Karapınar Çaycuma Gemiciler Kayıkçılar, Bakacakkadı civarında işlere başladık ve 1987’de Bayburt grup ismini aldık. Bizim için Zonguldak o kadar değerli ki Selçuklu için Ahlat ne kadar değerliyse, Osmanlı için Sögüt ne kadar değerliyse Zonguldak’ta bizim için o kadar değerlidir. Bizler artık Zonguldaklıyız. Hepimiz kedimizi Zonguldaklı olarak kabul ettik. Camimizi en kısa zamanda tamamlayarak ibadete açmayı planlıyoruz” dedi

HÜSEYİN ÖZBAKIR: CAMİLER, OMUZLARIMIZIN BİRBİRİNE DEĞDİĞİ, DAYANIŞMANIN EN ÜST SEVİYEDE YAŞANDIĞI DOSTLUK VE BİRLİK YUVASIDIR

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İlimizde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’m öncülüğünde ve talimatları doğrultusunda başta Bayburt grup olmak üzere katkıda bulunabilecek kardeşlerimizce yaptırılacak olan Merkez Camii’nin temel atma törenine hoş geldiniz sefalar getirdiniz  Yüce peygamberimiz (SAV) :’Kim, Allah’ın rızasını dileyerek bir mescid bina ederse, Allah da onun için cennette bir saray hazırlar’ buyurmuşlardır.  Ne mutlu bu hadis i şerife nail olabilenlere. Cami, omuzlarımızın birbirine değdiği, dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı dostluk ve birlik yuvasıdır. Cami, zenginle fakirin, işçi ile patronun, siyah ile beyazın birleştiği Allah’ın evidir. Diğer taraftan Camilerimiz, ibadet ve fikir merkezleri Allah ın evidir. Sonuç olarak bizim medeniyetimizin en önemli unsurları camilerimizdir. İnşa edilen her cami, bu topraklara vurduğumuz yeni bir mühürdür. Bu mühürlerin her biri de bu coğrafyada bize verilen tapu senetlerimizdir. Bugün nerede bir kubbe, bir minare varsa, biliyoruz ki orası Müslüman yurdudur. ‘Şehadetleri dinin temeli’ olan ezanlar işte o minarelerden yükselir. Günde 5 vakit namaz işte o kubbelerin altında kılınır. Bu duygu ve düşüncelerle, Merkez Camimizin bölge halkımıza milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor. Caminin yapımında emeği geçecek olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyıp Erdoğan’a, Bayburt Gruba bulunanlara şimdiden teşekkürlerimi sunar, hepsinden Rabbim razı olsun. Selam ve saygılarımla”

VALİ AHMET ÇINAR: CAMİMİZ BAYBURT GRUP TARAFINDAN YAPILACAK VE 30 MİLYON LİRA MAL OLACAK

Son olarak ise konuşma yapan Vali Ahmet Çınar de şunları söyledi: “Hepimiz sevinçliyiz rahatladık caminin şu anda temel atma töreninde hep birlikteyiz Allah hayırlı uğurlu etsin. Bütün dünyada şehirlerde herkesin her milletin ibadethaneleri, kendi dinine göre, şehirlerin en merkezi, en görünür yerde, en büyük en gösterişli bir alanlardadır. Bizde de öyledir, tarihte de öyledir ancak Zonguldak’ta bu büyük bir eksiklikti. Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız da bu eksikliği az önce ifade ettiler, Biraz geç oldu ama en güzelini İnşallah bu meydanda şehrin Engelliler Merkezi giriş kısmında yer alan bireylerde temel atacağız inşa edeceğiz.

Camiyi Bayburt Grup tek başına yapacak ve onlara çok teşekkür ediyoruz. Sanıyorum 30 milyon liraya mal olacak. Yapılacak olan bu cami Zonguldak’ın büyük eksikliğini tamamlayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Bayburt Grup ile Müftü arasında protokol imzalandı.

Kurban kesimin ardından Kurra Hafızı Mustafa Demirkan tarafından dualar edildi.

Son olarak ise temel atma töreni gerçekleştirildi.

(HABER: GAMZE TAŞDEMİR-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi