TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi 46.Dönem Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Levent Yağcıoğlu, " Dünya Sağlık Örgütü tarafından COVİD-19 nedeni ile tüm dünyada ilan edilen pandemi süreci sonrasında ülkemizde uygulanan tedbirler kapsamında Zonguldak’ ın isminin “VE ZONGULDAK” tanımlaması bizleri yaralamıştır" dedi.
Uzunmehmet Anma ve Zonguldak’ ın Kurtuluşu kapsamında açıklama yapan Levent Yağcıoğlu, ülkemizde sadece Zonguldak Kömür Havzası’nda bulunan Taşkömürü'nün; koklaşabilir özelliği, yüksek kalorisiyle sanayinin önemli bir girdisi olmak dışında aynı zamanda üretim faaliyetleri ve yan sanayileri ile bölgenin önemli bir istihdam kaynağı olduğunu belirtti.
Zonguldak Madencilik Havzasının gelişimine katkı yapacak her türlü girişimin yanında olacaklarını belirten Yağcıoğlu şunları söyledi

MADENCİLİK POLİTİKALARI SİYASİ ETKİDEN UZAK, KAMU YARARI GÖZETİLEREK BELİRLENMELİDİR
Tarih 8 Kasım 1829, Taşkömürünün bu topraklarda olduğunu keşfeden Uzun Mehmet, bir kentin bir bölgenin hatta bir ülkenin kaderine önemsenecek etki etmiştir. Cumhuriyetin ilk şehri, Emeğin Başkenti Zonguldak; Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Ülke ekonomisinin gelişmesinde, Ülke kalkınmasında ve halkın refahının artmasında çok önemli rol üstlenmiştir.
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Zonguldak’ın derin toprakları altındaki servet-i madeniye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak’ta o kadar kıymetli bir vilayetimizdir.’’ Sözüyle Zonguldak’ın önemini net bir şekilde ifade etmiştir. 
TMMOB Maden Mühendisleri Odası olarak Bizler; “Zonguldak’ın derin toprakları altındaki servet-i madeni” bilimin ve tekniğin gereklerine uygun olarak, kamu yararına ekonomiye kazandırma gücüyle her zaman ki gibi ön saflarda olacağımızı belirtir; Ülkemizin ağır sanayisi ve ulusal enerji üretimine önemli katkı yapan “Zonguldak Madencilik Havzasının” gelişimine katkı yapacak her türlü girişimin yanında olduğumuzu bir kez daha sizlerin huzurunda yineliyoruz.
Ayrıca şunu da belirtmek istiyoruz ki; Dünya Sağlık Örgütü tarafından COVİD-19 nedeni ile tüm dünyada ilan edilen pandemi süreci sonrasında ülkemizde uygulanan tedbirler kapsamında Zonguldak’ ın isminin “VE ZONGULDAK” tanımlaması bizleri yaralamıştır.
Ülkemizde sadece Zonguldak Kömür Havzası’nda bulunan taşkömürü; koklaşabilir özelliği, yüksek kalorisiyle sanayinin önemli bir girdisi olmak dışında aynı zamanda üretim faaliyetleri ve yan sanayileri ile bölgenin önemli bir istihdam kaynağıdır.
Bizce; stratejik öneme sahip kömür havzasında uygulanacak madencilik politikaları siyasi etkiden uzak, kamu yararı gözetilerek belirlenmelidir. Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılında; Ulusal Kurutuluş savaşında mücadele eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarını, üretirken-çalışırken ölen maden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi