*** Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Kanal Z'de, MuratAltay'ın hazırlayıp sunduğu Zonguldak'ın Nabzı programına katıldı.

Programda, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'ın Kanal Z'den kendisine yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Halil Posbıyık, Hamdi Uçar hakkında ilginç bir yakıştırma yaparak," Boyu kısa ama ben onu Tramp'a benzetiyorum" dedi.

*** Programda CHP Zonguldak milletvekillerini de sert bir dille eleştiren Halil Posbıyık, " Ünal Demirtaş'a Ereğli Milletvekili demek Ereğli'ye hakarettir. Milletvekilleri sadece festival zamanlarında Ereğli'ye geliyor. Onlar bizden bihaberler" şeklinde konuştu.

***Kanal Z'de katıldığı programda ERDEMİR ve OYAK yönetimlerine de çok sert eleştiriler yönelten Halil Posbıyık, " Erdemir'in Ereğli'ye hiçbir faydası yok.Asgari ücretle elaman çalıştırıyorlar. Ereğli'den işçi almıyorlar. Engelli kadrolarını boş tutuyorlar."dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık,programda satırbaşları halinde şunlar söyledi :

ÜNAL DEMİRTAŞ’A EREĞLİ MİLLETVEKİLİ DENİLMESİ BİZE BİR HAKARETTİR. CHP MİLLETVEKİLLERİ EREĞLİ’YE ANCAK FESTİVAL OLDUĞU ZAMAN GELİYOR, BİZDEN BİHABERLER!

Aktif siyasette olamayan insanların beni eleştirmelerini anlıyorum.Ama siyasette olan insanları beni anlayamamasını anlayamıyorum.Hamdi Uçar beceremiyorsan git diyor.Se mi getirdin bana.Bütün bakanlıkları getirdin alabildiniz mi Ereğli’yi oysa bide Ereğli AK Parti’deydi 11 bin oyla elinizden aldım ben sizin.Belediye Hizmetlerini en doğru şekilde yapıyorum.Devlet yatırımlarını yapmıyor en büyük ilçesi.5Milletvekili neden Ereğli’ye gelmiyor.Ereğli’den temsilci çıkarmadınız oy aldınız Ereğli’den bir daha alamazsınız ama.


CHP Zonguldak Milletvekilleri Ereğli’den bihaber Ünal Demirtaş Ankara milletvekilidir. Ereğli milletvekili denilmesi bize hakarettir. Festivallerimize gelir hiç bir sorunu bilemez.

Zonguldak Merkez’in nüfusundan daha fazla bizim nüfusumuz.Zonguldak Merkez 105 bin 529 ,köy 18 bin 810 iken,KDZ.Ereğli Merkez 117 bin 456 köy 58 bin 149 nüfusu vardır.İktidar Partisinden Kdz. Ereğli’nin Milletvekili yok.Benim bir sıkıntım yok borcu olmayan bir belediyeyim.

Devleti temsil eden kaymakamlık kirada,Emniyet Müdürlüğü kirada,Yıllardır çevre yolu yapılmadı.Ereğli Devrek yolu bitirilemedi.KYK yurdu yok.Yüzme havuzu yok.Biz demokratik haklarımızla arayarak bu noktaya geldiler.Hak aramasını bilmeyen bana kavgacı dediler.AK Parti ve CHP Milletvekilleri Hak,Hukuk,Adalet diye bağırıyorsunuz nerede adalet.

Kepez yolundan gidiyor büyük araçlar çevre yolu yapılmadığı için kazalar oluyor ölümler oluyor.Kozlu’ya yapıyorsunuz.Tabiki mutluyum yapıldı için ama Ereğli’yede yapılsın.KYK Yurdu Müdürlüğü ne iş yapar acaba Ereğli’de bu yurt yok.Ereğli’ye havuz yapılacaktı,ama Kilimli’ye yapıldı çok mutlu oldum helali hoş olsun ama Ereğli’ye neden yapılmadı.Ereğli’de bir sürü genç var havuzum olmadığı için yüzmeci yetiştiremiyorum.Erdemir Milletvekillerine bakıyor özellikle bir tanesine bakıyor.

EREĞLİ'YE YATIRIM GELMİYOR

Ereğli’de stadyum yok,Devletin yaptığı tenis kortu yok, arsayıda ayarladık ama bize yapılmadı.Postane binası hala açılmadı.Kiradalar bu Ereğli Türkiye Cumhuriyeti sınırında değilmi?Ereğli’yi hiçbir devlet yatırım gelmediği için ben il olalım diye bağırıyorum.

Herkes suskun ve korkak daha önce il olsun diyenler ben il olsun diyince neden sessizliğe gömüldünüz.

 Yoksa benden daha çok kimse Zonguldak’ı sevemez. Yatırımlar gelmesin daha çok bağırmaya ve seslendirmeye devam edeceğim.Sizin ağa babalarınızdan, genel merkezinizden bana teklifler geliyor. Ama benim gönlümde ne Milletvekilliği ne de başka bir şey. Ben sadece Belediye Başkanlığı için siyasetteyim.

Özel Kalem Müdürüm yok CHP’li belediyeliyim diye yok bağımsız olursan veririz diyorlar.Milletvekilleri işleri olduğunda açılışa,Parti işlerine,Seçimlerde geliyorlar.Enerji tarlası yapacaktık AK Parti Milletvekilleri engelledi.800 milyar para veriyorum.CHP Milletvekillerinin umurları yok teki yukardakilere yağ çekiyor.İkisi Belediye ve kaymakım davet edilmediği yere gittiler.Alemdar gemisine istiklal madalyası vericek. 5 milletvekili imza atacak ama yapmıyorlar.

Ereğli Düzce’ye bağlansın lafını anlayanlar anladı,anlamayanlar kendini siyasetçi sanıyor.Teşvik alamadığım için ironi yapıyorum.İlçe bazından teşvik verecekler.Ereğli’de buna girebilir.

Erdemir'in Ereğli'ye hiç bir katkısı yok.Erdemir yönetimi İstanbul dışında,vergiyi bize değil İstanbul'a yatırsınlarki Zonguldak teşvik alsın, OYAK Ereğli'den geçiniyor. Tozunu, dumanını, çamurunu Ereğli çekiyor, cefasını OYAK çekiyor.Kendimle gurur duyuyorum hak aradığım için.OYPA’da asgari ücretle çalıştırıyorlar. 20 yıldır kadro yapmadılar, kandırdılar. Erdemir’de yüksek kademeleri Ereğli dışından, Zonguldak dışından getiriyorlar ama asgari ücretle Ereğli insanın çalıştırıyorlar.Zonguldaklılar demokratik hakkını maalesef kullanmıyor.Erdemir’in spor salonları halka kapalı yazık bize vermiyorlar.Ereğli’ye en büyük takımlar gelirdi.OYAK masraf olduğu için her şeyi kapattı.745 tane lisanslı sporcu var.Çoraplarını eşortmanlarını Ereğli Belediyesi yapıyor 1 TL vermez.Havayı kirletiyor,kanserdeki lösemideki artış yükseliyor.ERDEMİR hiç bir şey ödemiyor.

Benden önceki Belediye Başkanıyla imza atmış Erdemir enerji santrali kuracağız diyor ama kuraklık olduğunda elektrik santrali çalışacak ve Ereğli su almayacak diyor.İnsanın temel hakkıdır su.HES’i mahkemeye verdik ve davayı kazandık.

ERDEMİR’in büyümesi için elimizden geleni yaparız ama OYAK geldi herşey bitti.Ereğli’ye hiç bir faydaları yok işçi almıyor,alışveriş yapmıyorlar.

92 tane engelli kadro olmasına rağmen engelli işçi almıyorlar.

Defne ağacını Ereğli'de kökünden kesiyorlar. Engellensin.Kendi yerimize güvenlik çizgisini çizmişler giremezler diye.Haksızlığa uğrayan tek ilçe Ereğli.Ereğli’ye ERDEMİR baksın diyorlar ve haksızlık oluyor.ERDEMİR yönetimi buradan çekip gittiler hava kirliliğini bırakıyorlar.

Yolumu köprümü otoparkımı kullanıyor ben onlara taviz veriyorum.Onlar bana değil.

Köksal Toptan’ın bir sözüne çok üzüldüm.Zonguldak Filyos yolunu yapmamız lazım bunu yapmazsak Ereğli ve Alaplı’da ekonomi bakımından  hareketlenecek.Buda aynı şeyi söylüyor.

Milletvekillerinden teki Süleyman Savaş Erdem’le çok yakınlar onla görüşüp bizi davet ettirmediler biz iyi bildiğimiz için konuları istemediler.2 Milletvekilim bana sormadılar ne konuşacağımızı ama sormuyorlar siyasi eteği sorsanız bilir.

OYAK'A RAHAT VERMEK YOK

Ben ve benim gibi düşünen insalara OYAK’a rahat vermek yok.Pandemiden önce mangal festivali yapıyorduk.Erdemir’e yazı yazdım bilseydim yazmazdım.Bir saç istedik tutarı 8 milyarmış bilseydim yazmazdım.O saçı bize vermedi.Her türlü bize zararı verir.Ama hiç bir yararı yok.Ağır saç yolları hep bozmuşlar karayolu yapmadı yine belediye yaptı.Hava kirliği gündüz vakti olmaz.İnsanları acımasızca zehirlerler.ERDEMİR’in büyümesi için herşeyi yaparız ama OYAK özelleştirmeye karşı mücadele etti ve yaptı.Halka artık eziyet çektirmeye başladı.

İmar kirliliği ve kaçak inşaatları var.ERDEMİR Genel Müdürü Cem ve Toker beyle görüştük ve Toker bey hallediceğiz dedi ama hiç bir uzlaşma yok.Ereğli Belediyesi vergide yok ama benim yerlerimi işgal etmişler.Ereğli’den işçi almıyorlar.

HES projesini gerçekleştirmeye başladıkları zaman bölge projeleri istedikleri gibi yaptırlar sonra istifa ettirdiler yanlarına danışman olarak aldılar.Arkalarından güçlü kollar var,bizim onlarla baş etmemiz mümkün değil.HES projesini kazandık.Kent Meydanı’nı yapmaya başlamam lazım.

Pandemi döneminde suya zam yapılır mı.  Çünkü çok kötü bir dönemden geçiyoruz biz esnafa daha yapmadık. Yapmak vicdansızlık olur. Zamlı güncelleme arasında ne fark var ki.

Esnafın kiralarını almıyoruz bazılarını.Pandemi döneminde çok iyi Belediyecilik var.Biz zam yerine yardımlar yapıyoruz.

SELİM ALAN'I KISKANIYORUM

Selim Alan benim yakın arkadaşımdır.Cumhurbaşkanıyla görüşüyor Milletvekilleriyle geziyor onların ofisinde oturuyorlar.Bakanlara gidip ek krediler alıyor.Selim Alan'ı kıskanıyorum her türlü Ankara'dan desteği alıyor. Belediye olarak ben yapıyorum deremi.Koca dere ıslahını DSİ yapıyor.Yolları Özel idare yapıyor yolları.Zonguldak belediyesinin borç miktarını bilmiyorum.Belediye Başkanınızın kıymetini bilin.Zonguldak’a büyük yatırımlar yapılıyor.Vekillere kızmıyorum Selim Alan’dan bana vakit ayırmıyor.

Tüm bakanlıklar arkasında.AK Parti milletvekili Selim alan ile ilgilenmekten bize sıra gelmiyor.Devrek’te stadyum var neden bu nüfusla bizde yok neden benim yerlerimde yok.Benim isyanım buna.

Zonguldak bizi itekliyor il olsun diye ben il olmak istemiyorum ama Zonguldak bizi istemiyor ki.

Erdemir'in hiç bir sosyal tesislerinden Ereğli halkı yararlandırılmıyor.

Ereğli halkından bundan sonra oy almak mümkün değil.

HAMDİ UÇAR'I ÇOK SEVERİM

Hamdi Uçar’ı ben çok severim.Gençliğimde benim pantolon paçalarımı dikerdi.Ucuza kirasını indirmiş Kozludaki yerinde.Hamdi Uçar Ereğli halkından nefret ediyor.Ereğli halkı beni çok sevdiği için bana kızıyor.Hamdi Uçar'ı ben Trump'a benzetirim.Boyu kısa biraz keratanın.Soyadı gibi Uçar.Benim iyi bir arkadaşım birbirimizi severiz.

CHP'LİLER HAKKI GÜNEY'İ ÇOK ARAYACAK

Hakkı Güney’i CHP’liler çok arayacak.Ben bir dönem Belediye Başkanlığını kaybettim ben kaybetmedim egemen güçlerim elimden aldı. 422 oyla.Tekrar aldım onların elinden.Show yapmayan politikacı olamaz.Süleyman Demirel Bülent Ecevit de yapardı.

Düzceye bağlanma konusunu anlamayan saflarada söyleyeyim.Düzce gelsin bana bağlansın.Erdemir gelir vergisi bana yatırmasın beni rahat bıraksın bende teşvik alayım.

Mustafa Varank Bakanıma saygılarımı yolluyorum bize çok yardımcı olsun.Hamdi kendi kendine konuşsun.Şap diye yere oturdu.O ayakta uyuyor hala.Sayın Varank bizi çok güzel karşıladı.Fatih Beyle randevu aldık.Hamdi Kardeşimiz Süleyman beyle konuştum harçların parası Zonguldak’a gelecek.Parayı biz yönlendireceğiz.Biz bunu duyunca yıkıldık.

Ereğli’nin lobisi Hamdi Uçar değil dedik.Biz onun gibi resim çektirmeye gitmiyoruz.Bundan sonra yapılacak toplantıda sizlerin halkın mutlu edilmesi için sizleri çağıracam dedi.Sayın Posbıyık toplantıya sizde katılırmısınız dedi.Şeref duyarım dedi.

Baraj suyu konusunda Erdemir'i, içindeki İrlandalılar yanlış yönlendiriyorlar, yanlış bilgilendiriyorlar.
Hukuk bizden yana.  Erdemir'in içinde irlandalılar var.
Onların niyeti pandemi döneminde suyu kesmekti. 

HALKIN GÜCÜNÜN ÜSTÜNDE GÜÇ TANIMAYIZ

Halkın gücünün üstünde hiç bir güç tanımayız.OYAK yönetim yola gelmeye başladı.Gerekirse eylem yapmaktan kaçınmayız. Halkımız beni eylem yapmak için zorluyor artık.Erdemir maalesef yönetilmiyor. İmar ve emlak mevzuatlarından hiç haber yok.Cumhurbaşkanımızın bir sözü var’Halkın gücü dışında hiç bir gücü tanımıyoruz’ diyor.Erdemir'le anlaşamazsak eylemler başlayacak

OYAK gerçekleri görmeye başladı ancak Erdemir yönetimi her şeye çomak sokmaya başladı. 
Barınakta ki lokantadakilerin ruhsatı yok. Biz ruhsat almasını istiyoruz. Su ürünleri onay verdiği takdirde Biz belediye olarak madde koyduk. Oraları hep ışıklandırıldık ama şimdi virane olmuş onlar. Belediyeye karşı çok haksızca eleştirilerde bulundu barınak yönetimi. Suyu kaçak kullanıyorlar. Kaçak suları kestik. Arıtma tesisi için DSİ'ye 2 trilyon lira veriyorum. Kaçak su kullandırılmasına asla müsaade etmem.   Barınak hükümetin sorumluluğun da suya abone olurlarsa Ben su veririm çöpünü toplarım. Artık barınaklarla ilgilenmiyorum.

Belediyede ki taşerona iyi bir zam vereceğim toplu sözleşmede.Benim isyanım devletin yapması gereken yatırımları yapılmamasınadır.
(HABER-ERCAN DEMİR-ESRA AYDIN)

Editör: Haber Merkezi