BAŞKAN KANTARCI: VELİ BABA TÜRBESİ CAMİSİNE DESTEK VERECEĞİZ

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ilçeye bağlı Torlaklar Köyü’nde Veli Baba Türbesi cami temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, “Burası sadece bizim değil, bölgemizin değil ben inanıyorum ki, bu civara gelen bütün insanların ziyaret edecekleri, dua edecekleri mekan olacak. Burasını biz de, belediyemizle,imkanlarımızla destekleyeceğiz” dedi.

İlçeye bağlı Torlaklar Köyü’nde bulunan Veli Baba Türbesi’nin hemen yanına Veli Baba Türbesi Camii yapımı için temel atma töreni düzenlendi. Törene, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, bazı daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BELEDİYEMİZLE DESTEKLEYECEĞİZ

Kuranı Kerim okunmasının ardından konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 8 yaşında iken anneannesi tarafından Veli Baba Türbesi’ne geldiğini belirterek, “Burası benim için çok duygu yüklü bir yer. Rahmetli büyük annem kağnı arabasıyla 8 yaşında iken bizi buraya getirmişti. Ailece gelmiştik. Mustafa Muslu ile buraya yıllar sonra keşfe geldik. 60 yıla yakın bir zaman geçmiş. Ben çocukluğumdaki birçok şeyi unuttum ama o günün bütün ayrıntılarını hatırlıyorum. Çocuk yaşta çok uzun bir yolculuktu. Düşünün Çaycuma’dan çıkıyorsunuz kağnı arabasının üzerinde, çok kötü yollardan geliyorsunuz. O zaman çok uzak bir yere geldiğimi düşünmüştüm. Çaycuma’mızın çok değerli kaymakamı Serkan Keçeli bey burayı keşfetti ve çok güzel bir düşünce ile burada güzel bir başlangıç yapıyoruz. Burası sadece bizim değil, bölgemizin değil ben inanıyorum ki, bu civara gelen bütün insanların ziyaret edecekleri, dua edecekleri mekan olacak. Burasını da biz de, belediyemizle, imkanlarımızla destekleyeceğiz. Ve burası ilk fırsatta insanların gelmek istediği çok güzel bir mekanolacak. Ben bu konuda en büyük desteği ve gayreti sağlayan ve Çaycuma’da bu güzel ulvi mekanı yeniden keşfetmemizi sağlayan değerli kaymakamımız Serkan Keçeli’ye birçok konuda olduğu gibi bu konuda da çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum, hayırlı olsun diyorum” dedi.

CAMİLERİ, MESCİTLERİ YAPMAK HER NESLE NASİP OLMUYOR

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ise yaptığı konuşmasında, Çaycuma’da birçok kez cami temel atma ve cami açılışına katıldıklarını ancak Veli Baba Türbesi mescidinin hepsinden daha çok kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Kaymakam Keçeli, şöyle dedi:

“Burası sadece mescidiyle kalmayacak. Burada zaten Veli Baba Türbe’miz var. O zaten başlı başına burayı önemli kılan bir mekan. Aynı zamanda çevre düzenlemesiyle ve buluşma noktasıyla çok güzel bir manevi mekan oluşturacağımızı, ortaya çıkaracağımızı ümit ediyorum. Camileri, mescitleri yapmak her nesle nasip olmuyor. Biz aslında şanslı, nasipli nesilleriz. Onu bir kez daha söylüyorum. Çaycuma’da belki 10-15 tane cami temel atma ve açılışına katıldık. Halen daha temel atma ve açılışı olan camilerimiz var. Bu mekan hepsinden daha farklı hepsinden daha güzel bir mekan olacak. Buranın bu hale gelmesinde emeği geçen, destek olan ve olacak olan tüm hayırseverlerimize Allah razı olsun diyorum. İnşallah nesil olarak üzerimize düşenin hakkını verir bu bölgenin, Veli Baba’nın hakkını maneviyatına da zedelemeyecek şekilde güzel bir mescit inşa ederiz diye düşünüyorum. Açılışına öyle uzun zaman vermiyoruz.inşallah2019 yılının Mart ayında bir Cuma namazında açılışı yapmak nasip olsun hepimize diyorum.”

Konuşmaların ardından Kaymakam Serkan Keçeli, butona basarak temel atma çalışmalarını başlattı.​

Editör: Haber Merkezi