Zonguldak'a Gazi İlköğretim Okulu velileri önümüzdeki hafta pazartesi müjdeli haber beklediğini ifade ettiler.

Gazi İlköğretim Okulu  velileri madenci anıtında eylemlerine devam ettiler.Hafta başı olması sebebiyle Gazi İlköğretim Okulu velileri çocuklarla birlikte İstiklal marşı'nı okudular.

Gazi Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer Demirel yaptığı açıklamada, hafta sonunda AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile bir araya geldiklerini ve Uçar'ın okulun kendilerine iade edileceğini ancak Vali Bektaş'ın annesinin cenazesi nedeniyle bu hafta gelemeyeceği ve Bir dahaki hafta Pazartesi'ye kadar beklemeleri gerektiğini söylediğini ifade etti.

Vali Bektaş'ïn annesi Asiye bektaş'ın vefatı nedeniyle taziye dileklerinde bulunan Gazi İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer Demirel şunları ifade etti:

PAZARTESİ'YE KADAR BURADAYIZ

"Hafta sonu Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar ile Okul Aile Birliği velilerimizle birlikte bir görüşme yaptık. Bugün normalde Vali bey ile bir görüşme yapılacak ve evrakların imzalanacağı yönünde bir söylem gerçekleştirdi kendisi.  Yaşanan acı kayıptan dolayı Vali Bey bu hafta burada olmayacağını da açıkladı o sebeple bir hafta daha bizim beklememiz gerektiği yönünde bir açıklama yaptı.  Bir dahaki hafta pazartesi günü okulun evrakları bizim lehimize imzalanacak ve çocuklarımız okullarında eğitime başlayacaklar.
Yeni okul 780 öğrenci alacak şekilde olduğundan bizim öğrenci sayımızı da şu an için az ama Eylül'de de yükseleceği düşünülerek yine yeterli sayı ulaşılamayacak  Bu sebeple de farklı okullardan oraya takviye öğrenciler getirileceği ya da farklı bir okul orada eğitime başlayacağı yönünde açıklama yapıldı. Bizde bunun üzerine 4 artı 4 lü sistemde ilkokul ve ortaokul öğrencilerin bir arada okuması Cumhurbaşkanımızın da deyimi ile kabul görmüyor, bu açıdan  ilkokul öğrencileri 1. Sınıf öğrencisi ile orta sonda okuyan bir öğrencinin aynı ortamda bulunması normal olmadığını söyledik. Ak Parti Mİlletvekili Hamdi Uçar bize  bununla ilgili çok fazla bilgim yok ama gerekli çalışmaları yapacağız dedi.Biz de kendisinden hayırlı bir haberi bekliyoruz.Bir dahaki Pazartesiye imzalanmış bir şekilde bekliyoruz."dedi.

Öğrenci Velisi Bahar Doğramacı da, bir veli olarak okulun depreme karşı dayanıksız olduğu yönündeki duyuma karşı duyarsız kalmasını beklenemeyeceğini ifade etti.
(HABER-ERCAN DEMİR)

 


Editör: Haber Merkezi