Zonguldak'ta Gazi İlköğretim okulu velileri 12 gündür eylemlerini sürdürüyor
Madenci Anıtı'nda  bir araya gelen veliler ve öğrenciler ''Okulumuzu istiyoruz'' diye slogan attılar.
Zonguldak’ta başka bir okulda eğitim-öğretim gören öğrenciler ve velileri, yapımı tamamlanan kendi okullarında eğitime devam etmek 12 gün önce başladıkları eylemlerine bugünde sürdürdüler. 

SADECE OKULUMUZU İSTİYORUZ
Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer Demirel yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sayın Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan bugün sizlerle bir görüşme yapmış onu basından öğrendik sizlere haftaya Gazi İköğretim Okulunun lehine bir açıklama gelecektir bunu bekliyoruz demiş öncelikle kendisine olayın arkasında durduğu için çok teşekkür ediyorum. Ben de sabahtan beri vekillerim ile birlikte görüşme yaptım Hamdi bey ile olsun Polat böyle olsun normalde bugün Hamdi bey burada olacaktı ama bakanlıkta da bir toplantısı varmış yarın burada olacaklarını söylediler.Gidişatın bizim lehimize olduğunun açıklamasını yaptı. Pazartesi günü sanıyorum net bir cevap alacağız. Geçeceğimiz tarihte netleşecek durumdayız teşekkür ediyorum" dedi. 

"MİTHATPAŞA GAZİ  İLKÖĞRETİM OKULUNUN KARDEŞ OKULUDUR"
Öğrenci vekili Bahar Doğramacı ise; "Mithatpaşa İlkokulu öğretmen arkadaşlarımızla dün yaptığımız görüşmelerde bizlere sistemle olduğunu dile getirdiler. Bizler zaten bu süreç uzadıkça her iki tarafın velilerin de karşı karşıya geldiğini defalarca dile getirdik. Sitemlerinin sebebi de Mithatpaşa ilkokulunu bizler kötülüyormuşuz. Arkadaşlar bizden hiçbir cümlemize Mithatpaşa ilkokulunda kötüleyici cümleler kurmadık. Mithatpaşa bizim kardeş okulumuzdur. Mithatpaşa da aynı şekilde savunulması gereken bir durum olduğu takdirde bizler gene onların yanında olacağız. " dedi. 

"SIRA AYAĞIMA DÜŞTÜ"
Bir öğrenci ise; "Okulda ayağıma sıra düştü. Ayağım şişti o zaman buz koymuşlardı. Hala acıyor.Ben yeni okulumu yeni sıralarını istiyorum "dedi.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi