Mayıs ayında Gökgöl mağarasının hizmete gireceğini ifade eden Türkiye Seyahat Acenteleri birliği Zonguldak İl Temsilcisi Vahdettin Velioğlu Zonguldak turizminin gelecek vaad ettiğini söyledi.

Zonguldak’ın dışarıya günübirlik turizm turu gönderen en yoğun illerin başına geldiğini söyleyen Velioğlu, Turizme yapılacak yatırımlarla yerli ve yabancı turisti çekeceklerini söyledi.


Zonguldak turizmini ve yatırımlarını değerlendiren Türkiye Seyahat Acenteleri birliği Zonguldak İl Temsilcisi Vahdettin Velioğlu; “ Zonguldak’ta Turizm ile alakalı alt yapı çalışmaları ile ilgili yoğun bir çalışma mevcut. 15 - 22 Nisan Turizm haftası etkinliklerinde 15 Nisan Günü  Valilik tarafından düzenlenen üniversitede yapılacak olan toplantılar zoom üzerine alındı. 
 Bu anlamda  Turizm ile alakalı kurumlar görüşlerini bildirdiler. Yarın da tekrar ikincisi zoom üzerinden gerçekleşecek. Zonguldak'ta Turizm  anlamında yapım aşamasında olan birçok yerimiz var.  Bunlardan en önemlisi Gökgöl Mağarası bitti ve özel idareye şirket tarafından teslim edildi. Mayıs ayı içerisinde Gökgöl Mağarası'nın açılışı yapılacak.  Zonguldak dışarıya çok fazla tur gönderen  aktif bir şehir.  Biz bunun tersini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. 

 Türkiye çapında belki dünya çapında Gökgöl Mağarası Maden Müzesi yanında Eğitim Ocağı var.  İlçelerde Ereğli'de Cennet cehennem mağaraları, Çaycuma tios antik şehri, harmankaya gibi bir çok değerlerimiz var. 
 Biz TURSAB  olarak da sürekli geçen seneden beri düşündüğümüz Adana, Mersin, Hatay bölgesindeki seyahat acentaları ve Muğla-Aydın bölgesindeki seyahat acentalarının Zonguldak'a getirip iki gün Zonguldak'ın Turizm değerlerini göstermek. Aracımız Zonguldak'taki Turizm bu şekilde aktif bir hale getirmek” dedi.(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi