Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Zonguldak ziyaretini değerlendirdi.

Bakan’ın işçi alım açıklamasını takip edeceklerini belirten Hakkı Güney, şunları söyledi:

“’Enerji bakanımızın Zonguldak’a gelmesi önemlidir. Bakanın 1500 işçi alacağız açıklaması bu ziyaretin önemini gösteriyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunda bize düşen görev neyse üstümüze düşen görevi laikiyle yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Enerji bakanının Zonguldak ziyaretinde Sayın Milletvekilimiz Deniz Yavuzyılmaz’da hoş geldiniz demek için Sayın Bakanı Türkiye Taşkömürü Kurumu genel müdürlüğünde karşıladı ve kendisine burada eşit işe eşit ücret konumuz bizim hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir noktadır ve sayın vekilimiz sayın bakana bu konuyu kendisi dile getirdi. 1500 işçinin alınması konusunda sayın Enerji Bakanı ile vekilimizin görüşmeleri oldu. Tabi bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak 5-6 bin Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alımı hedefimiz varken tabii ki işçi alım sürecini bekleyeceğiz. Bunun da bir değerlendirmesini yapacağız. Bundan sonra Oruç Reis gemisinde brifing sunuldu. Karadeniz’de Taşkömürü katmanları denizin ne kadar altında konusunda brifing alındı. 

Tabi biz CHP olarak Zonguldak’ın iktidar partisinin verimliliğini neyin ne kadar olduğunu takipçisiyiz. Bu konuda sonuna kadar Zonguldak halkının menfaatleri doğrultusun da her zaman Önderlik yapacağız.’’

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi