Zonguldak'ta kent trafiğini rahatlatacak Mithatpaşa tünelleri inşaatının hızlı bir şekilde devam ediyor. 

2011 yılında İkinci makas mevkiinde  TTK Merkez  Atölyesi’nin arka  kısmında başlayan ve gidiş- geliş olmak üzere 2 tüp uzunlukları 546   metre olarak inşaa edilen tümeller Uzunkum mevkiinden çıkıyor.

Tünellerin trafiğe  açılmasından sonra  Zonguldak-Kilimli arasındaki 10.8 kilometrelik yol 5.7 kilometreye, yolculuk süresi de 30 dakikadan 5 dakikaya düşecek.

Ankara istikametinden gelecek olan ağır tonajlı  araçlar kent merkezine girmeden  tünelleri kullanarak direk  Uzunkun bölgesinden çıkacak ve Kilimli istikametine devam edecekler.

Kazı çalışması tamamlanan tünellerde  betonluma işlemleri   devam eterken,  giriş ve çıkış kısımlarında çevre  düzenlemesi yapılıyor

İkinci makas bölgesinde türelin giriş kısmına  yakın olan ve yapılacak köprülere engel teşkil edecek binalar yıkılmak üzere  boşaltıldı.

 Köprülü,kavşak ve  viyadüklerin ayakları  yükselmeye başladı.

Zonguldak’ın geçmişte görmediği yatırımları aldığını  ve çehresinin değişmeye başladığını belirten vatandaşlar, Mithatpaşa törelinin hizmete geçmesi  ile trafikte önemli bir rahatlama olacağını,ifade ederek duygularını çalışmalardan memnun olduklarını söylediler.

HABER: ERCAN AYGÜN


Editör: Haber Merkezi