Alman Wolksvagen firmasının Türkiye’de fabrika kurmak istediğine ilişkin haberler üzerine açıklama yapan Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, ilimizdeki tüm siyasetçi, bürokrat ve STK temsilcilerine çağrıda bulunarak, fabrikanın Zonguldak’ta kurulması için mahalle baskısı oluşturulmasını istedi.

Zonguldak’ın otomobil fabrikası kurulması için tüm koşullara sahip olduğunu vurgulayan Muharrem Coşkun, “ İlimizde kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımı mevcut. Erdemir ve Kardemir Demir Çelik Fabrikaları, yetişmiş insangücü ve makine üretim kültürü ile Zonguldak bir otomobil fabrikasının kurulabileceği en ideal ilimizdir. Alman firmasının bu niyetini gerçekleştirmesi halinde tüm milletvekillerimiz, bürokratlarımız ve STK temsilcilerimiz ile birlikte otomobil fabrikasının Zonguldak Filyos’a kurulması için mücadele etmemiz gerekiyor.” dedi.

*** Halen inşaatı devam etmekte olan Filyos Limanı’nın ülkemizin üçüncü büyük limanı olduğunu ve her türlü kargo hizmeti için ideal bir liman olacağını vurgulayan ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, “ Alman firmasının ülkemizde otomobil fabrikası kurma niyeti ilimizde heyecanla karşılanmıştır. Zonguldak sanayi ve üretim kültürü bakımından ülkemizin kalkınmasında lokomotif görevi yapmış bir ilimizdir. Otomobil fabrikası kurulması ve sanayi üretimi için bütün koşullar mevcuttur. Bu durum Ankara’ya iyi anlatıldığı takdirde, Wolsvagen firmasının Zonguldak’ı tercih edeceğine inanıyoruz. Bu nedenle, hiç zaman kaybetmeden sanayi ve teknoloji üretimine büyük önem veren Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş öncülüğünde, sayın milletvekillerimiz, bürokratlarımız ve STK temsilcilerimiz ile birlikte sesimizi Ankara’ya duyurmamız gerekiyor, ilimizde otomobil fabrikası için tüm koşulların mevcut ve yeterli olduğunu, bu koşulların yatırım yapacak firma için de avantaj sağlayacağını hem Hükümet yetkililerine, hem de firma yetkililerine anlatmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi